Logo
Menu 

Τούρτα Μελιού (Μεντόβικ)

Από τα πιο αγαπημένα γλυκά στη Ρωσία, που έκανε “θραύση” ιδίως επί Σοβιετικής Ενωσης, είναι η τούρτα μελιού ή “Μεντόβικ”

medovik-photo-syntages-giamamades.gr

Υλικά για τη ζύμη
1 κούπα ζάχαρη
2 αυγά
1 / 4 κούπας βούτυρο
2 κουταλιές μέλι
2 κουταλάκια baking bowder
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Υλικά για γέμιση

3 αυγά
2 κουταλιές μέλι
1/4 κούπας βούτυρο

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση Συνταγής Τούρτα Μελιού (Μεντόβικ)

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη και τα αυγά. Βάλτε σε χαμηλή φωτιά μία μεγάλη κατσαρόλα και λιώστε το βούτυρο. Στη κατσαρόλα με το βούτυρο, προσθέτουμε το μείγμα της ζάχαρης με τα αυυγά, το μέλι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Βγάλτε το από τη φωτιά και προσθέστε το αλεύρι έως ότου η ζύμη να μην κολλάει. Χωρίστε τη ζύμη σε 5 ίσα κομμάτια και τοποθετήστε τα επάνω στη λαδόκολλα. Ύστερα καλύψτε τα με διαφανή μεμβράνη για να παραμείνουν ζεστά. Αλευρώστε τον πλάστη και ανοίξτε τις ζύμες. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 3-5 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν. Στο μεταξύ για να φτιάξετε τη γέμιση, σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα, τα αυγά, το μέλι, και το βούτυρο. Ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να πάρει βράση και να πήξει το μείγμα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει. Αφού τοποθετήσετε το πρώτο φύλλο σε μια πιατέλα, από πάνω βάλτε τη κρέμα. Συνεχίστε το ίδιο και για τα άλλα τρία φύλλα. Θρυμματίστε το πέμπτο φύλλο και βάλτε το πάνω στο κέικ και η τούρτα μελιού είναι έτοιμη να την απολαύσετε!

Print Friendly