Logo
Menu 

Συνταγή Ραβιόλια με Σάλτσα Λαχανικών

Συνοδεύστε τα ραβιόλια σας με σάλτσα λαχανικών που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους! Μία εύκολη συνταγή πλούσια σε γεύση.

Συνταγή Ραβιόλια με Σάλτσα Λαχανικών

Υλικά συνταγής:

Ραβιόλια

Για τη σάλτσα λαχανικών:

2 καρότα, 2 κολοκυθάκια, 4 φέτες ζαμπόν
2 κ.σ. βούτυρο, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι, Πιπέρι

Συνταγή:

Καθαρίστε και κόψτε τα καρότα και τα κολοκυθάκια σε ροδέλες και σε διάφορα σχήματα με μικρά κουπ πατ. Σοτάρετε το κρεμμύδι με το βούτυρο και προσθέστε τα καρότα και τα κολοκυθάκια για να σοταριστούν για άλλα πέντε λεπτά. Ρίξτε και το ζαμπόν κομμένο κι αυτό με κουπ πατ και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά. Αλατίστε το μίγμα και σερβίρετε το με τα ραβιόλια και με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρέσκο τυρί.

Γνωρίζατε ότι:

Όταν φτιάχνετε ζυμαρικά το πιρούνι που θα χρησιμοποιείτε για να τα ανακατέψετε θα πρέπει να είναι ξύλινο ή πλαστικό; Πρέπει να αποφεύγετε τα μεταλλικά γιατί χαμηλώνει η θερμοκρασία του βρασμού. Τα ζυμαρικά σερβίρονται πολύ ζεστά, με πολύ ζεστή σάλτσα σε ζεστά πιάτα.

Print Friendly