Logo
Menu 

Συνταγή Λουκουμάδες Χριστουγεννιάτικο Δέντρο

Συνταγή λουκουμάδες χριστουγεννιάτικο δέντρο, ένα πολύ αγαπημένο γλυκό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Με τη συγκεκριμένη συνταγή οι λουκουμάδες γίνονται όσο πρέπει αφράτοι, όσο πρέπει «ψωμένιοι» αλλά και νόστιμοι.

Συνταγή Λουκουμάδες Χριστουγεννιάτικο Δέντρο

Υλικά Συνταγής:

1 πακέτο Φαρίνα, 640 γρ. νερό χλιαρό, ½ κ.γ. αλάτι, ½ κ.γ. ζάχαρη,
1 φακελάκι Μαγιά Στιγμής, λάδι για τηγάνισμα, λίγη κανέλα,
Χρωματιστή τρούφα Party Décor, μηχάνημα για λουκουμάδες

Σιρόπι:

640 γρ. ζάχαρη, 320 γρ. νερό, 1-2 κ.σ. μέλι

Στάδια Συνταγής:

Στα 100 γραμμ. χλιαρό γάλα διαλύουμε τη Μαγιά Στιγμής και προσθέτουμε 100 – 150 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις για να φτιάξουμε το προζύμι, το οποίο διατηρούμε σε θερμό περιβάλλον (κατά προτίμηση σε λεκάνη σκεπασμένη με υγρή πετσέτα).

Ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε σε αυτό τη ζάχαρη, το αλάτι, τα αβγά και τα μυρωδικά. Μόλις το προζύμι διπλασιάσει τον όγκο του, ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι στα υλικά και τα ζυμώνουμε καλά όλα μαζί για περίπου 20 λεπτά.

Αφήνουμε το ζυμάρι πάλι σε θερμό περιβάλλον, τόσο ώστε να φτάσει στο σημείο να έχει διπλασιάσει τον όγκο του. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια ζύμης τα οποία τα πλάθουμε σε μορφή μπάλας για να δημιουργήσουμε το σώμα και το κεφάλι του χιονάνθρωπου. Κόβουμε πιο μικρά κομμάτια ζύμης για το σκουφάκι και για τα χέρια τα αφήνουμε να φουσκώσουν.

Αλείφουμε με αβγό και ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά στους 150°C. Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά βάζουμε για μάτια, Κουβερτούρα σε Σταγόνες και με την Πλάκα Κουβερτούρα φτιάχνουμε το στόμα.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τα χιονανθρωπάκια μας είναι έτοιμα !

Print Friendly