Logo
Menu 

Συνταγή Λαζάνια με Κοτόπουλο

Μια εύκολη και νόστιμη Συνταγή για Λαζάνια με Κοτόπουλο και πικάντικη σάλτσα από μυρωδικά που θα γίνει η αγαπημένη σας. Δοκιμάστε την να την φτιάξετε σήμερα κιόλας.

Συνταγή Λαζάνια με Κοτόπουλο

Υλικά Συνταγής:

500 γρ. λαζάνια,
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο,
3 κ.σ. βούτυρο,
2 σκ. σκόρδο σπασμένες,
1/2 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες,
5-6 ντοματίνια,
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί,
1 φλ. ζωμό κότας,
1 φλ. κρέμα γάλακτος,
2 κ.σ. βούτυρο,
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό,
μίγμα μπαχαρικών πιπέρι καγέν, πάπρικα καυτερή , θυμάρι, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
 

Συνταγή:
 
Βάλτε τα μπαχαρικά σε μπολ και κόψτε σε μπουκιές το κοτόπουλο. Ανακατέψτε τα μπαχαρικά με το κοτόπουλο. Στη συνέχεια ζεστάνετε τις 2 κ.σ.  βούτυρο σε τηγάνι βαθύ. Σοτάρετε το κοτόπουλο. Αφήστε να ψηθεί από την μια πλευρά. Μην το γυρίζετε συνέχεια στο τηγάνι. Όταν γίνει από τη μια πλευρά γυρίστε να ψηθεί κι από την άλλη. Βγάλτε το σε μια πιατέλα και σκεπάστε το να μείνει ζεστό. Προσθέστε την υπόλοιπη 1 κ.σ. βούτυρο και σε δυνατή φωτιά σοτάρετε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Αφαιρέστε το σκόρδο και ψήστε για 1-2 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και ανακατέψτε. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών. Βγάλτε τα λαχανικά σε πιατέλα. Στο ίδιο τηγάνι ρίξτε το κρασί και τον ζωμό. Βράστε για 3-5 λεπτά να κατέβει ο όγκος του υγρού. Τέλος προσθέστε την κρέμα και το κοτόπουλο και αφήστε να βράσει λίγο και να πυκνώσει σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε λίγο απ’ όλα τα μπαχαρικά για να γίνει πιο έντονη η σάλτσα. Πρέπει να είναι έντονες οι γεύσεις. Αφού έχετε ωστόσο βράσει τα λαζάνια και ρίξτε τις τελευταία στιγμή όπως στάζουν στην σάλτσα. Αν θέλετε πιο υγρή τη σάλτσα. Προσθέστε μερικές κουταλιές από το νερό των ζυμαρικών προσθέστε τα λαχανικά και το υπόλοιπο βούτυρο. Ανακατέψτε καλά και πασπαλίστε μαϊντανό. Σερβίρετε και τρίψτε μπόλικο τυρί.
Print Friendly