Logo
Menu 

Εύκολη Δίαιτα με Λιγότερες Θερμίδες για το Καλοκαίρι

Το καλοκαίρι έφτασε και τα παραπανίσια κιλά που κρύβονται καλά κάτω από το χειμερινό ντύσιμο, σιγά – σιγά αποκαλύπτονται και ο αγώνας της δίαιτας ξεκινά.  Βγάλτε τις έξτρα θερμίδες από το καθημερινό σας διαιτολόγιο και ξεφορτωθείτε έως και μισό κιλό την εβδομάδα με μια Εύκολη Δίαιτα με Λιγότερες Θερμίδες για το Καλοκαίρι!

Καλοκαίρι με Λιγότερες Θερμίδες

Κάντε την αρχή με τον Καφέ

Ναι καλά διαβάσατε! Ο καθημερινός καφές δεν είναι τόσο αθώος όσο πιστεύατε και πολλές φορές είναι υπεύθυνος για τις ‘απαρατήρητες’ θερμίδες που λαμβάνετε. Αν σκεφτείτε ότι δύο φλιτζάνια τσάι ή καφέ με πλήρες γάλα και δύο κουταλάκια ζάχαρη παρέχουν συνολικά 134 θερμίδες, την επόμενη φορά ίσως προτιμήσετε να τον πιείτε σκέτο. Αντίθετα, δύο φλιτζάνια στιγμιαίου καφέ με ημιαποβουτυρωμένο γάλα και γλυκαντικές ουσίες οι θερμίδες πέφτουν στις 27, αφού 1 φλιτζάνι στιγμιαίου καφέ περιέχει μόλις 1 θερμίδα! Σχετικά με τις θερμίδες που καταναλώνουν όσοι πίνουν υπερενισχυμένα ροφήματα με σιρόπι και σαντιγί, θα δείτε ότι είναι μεγάλος. Ένα ποτήρι δροσερός εσπρέσο με σοκολάτα, σαντιγί και θρυμματισμένο πάγο αντιστοιχεί σε 400 θερμίδες, αντίστοιχες με ένα πιάτο λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο ή με μια μερίδα μπριάμ.

Μην ξεχνάτε το πρωινό

Το πρωινό είναι πρώτο γεύμα της ημέρας και εκτός από τη θετική διάθεση με την οποία μας τροφοδοτεί, καταφέρνει να ‘κρατάει’ την πείνα μέχρι το επόμενο γεύμα, αλλά και να ‘κουρδίζει’ την πείνα μας ώστε ο οργανισμός μας να μας ειδοποιεί για να κάνουμε συχνά γεύματα. ‘Αλλωστε το μυστικό σε μια δίαιτα είναι η συχνότητα των γευμάτων.

Προετοιμάστε μόνοι τα γλυκά σας!

Κι όμως τα γλυκά δεν είναι απαγορευμένα ακόμη και από τις δίαιτες. Η πραγματική παγίδα, κρύβεται στην βαριεστημένη διάθεση μας, που μας αποτρέπει από το να φορέσουμε ποδιά και να δημιουργήσουμε γλυκές απολαύσεις, χαμηλές σε θερμίδες.

Τι θα λέγατε για:

  • ένα τσίζκεϊκ με κατίκι ή cottage που είναι μια καλή λύση για να μειωθούν οι θερμίδες, από ένα κρεμώδες τυρί που ‘κολυμπάει’ στα λιπαρά.
  • μια σπιτική μαρμελάδα με τη μισή ποσότητα ζάχαρης συγκριτικά με αυτές του εμπορίου. Για να ΄΄δέσουμε΄΄ το γλυκό δεν χρειάζεται τίποτα άλλο παρά πηκτίνη. Πρόκειται για το κυριότερο συστατικό των τοιχωμάτων των φυτών και των λαχανικών, το οποίο μπορείτε να φτιάξετε βράζοντας απλώς δύο μήλα.

Θυμηθείτε! Κόβοντας 300 με 500 θερμίδες από το καθημερινό διαιτολόγιό σας, μπορείτε σε λιγότερο από έναν μήνα να χάσετε από ένα έως και δύο κιλά. Χωρίς γυμναστική, χωρίς να ελαττώσετε τις μερίδες και κυρίως χωρίς να νιώσει στερηθείτε.

Σύμμαχος το Νερό και τα Λαχανικά

Ένας μύθος που επικρατεί είναι πως το νερό αδυνατίζει. Κι όμως πίνοντας  συχνά νερό, μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε την υπερκατανάλωση ποσοτήτων φαγητού. Δοκιμάστε να πίνετε 1-2 ποτήρια νερό 30 λεπτά πριν το γεύμα και αποφύγετε την κατανάλωσή του κατά τη διάρκεια του γεύματος. Επιπλέον, για να νοιώσετε πιο γρήγορα ότι χορτάσατε, καταναλώστε πρώτα τα λαχανικά, είτε ως σαλάτα είτε ως συνοδευτικό του γεύματος. Παρόλο που παρέχουν  λιγότερη ενέργεια από τα υπόλοιπα συνοδευτικά, καταφέρνουν να μπερδεύουν τον εγκέφαλο, στέλνοντάς του το μήνυμα του κορεσμού.

Μικρά καλοκαιρινά μυστικά παραγγελίας

Το καλοκαίρι είναι συχνό φαινόμενο να τρώμε εκτός σπιτιού. Για να αποφύγετε τις περιττές θερμίδες, να παραγγέλνετε με σύνεση.  Δείτε μερικά παραδείγματα για το πώς να γλυτώσετε τις παραπανίσιες θερμίδες.

Σε ψαροταβέρνα

Προτιμήστε:

Γαύρο τηγανητό 310 θερμίδες
Σαρδέλα με σάλτσα ντομάτας 177 θερμίδες
Γαρίδες τηγανητές 218 θερμίδες
Καβουροσαλάτα 180 θερμίδες
Καραβίδες τηγανητές 316 θερμίδες
Ξιφία σουβλάκι 200 θερμίδες

Αντί για:

Αθερίνα τηγανητή 400 θερμίδες
Σαρδέλα τηγανητή 551 θερμίδες
Γαριδοπίλαφο 590 θερμίδες
Καβουροκεφτέδες 270 θερμίδες
Στρείδια τηγανητά 368 θερμίδες
Ξιφία τηγανητό 350 θερμίδες


Σε ταβέρνα

Προτιμήστε:

1 μαρουλοσαλάτα 145 θερμίδες
κολοκυθάκια τηγανητά 250 θερμίδες
Φιλέτο κοτόπουλο σχάρας 130 θερμίδες
1 φέτα ψωμί 62 θερμίδες
χαλβά σιμιγδαλένιο 179 θερμίδες
Σύνολο 766 θερμίδες

Αντί για:

Χωριάτικη σαλάτα 465 θερμίδες
Λουκάνικο χωριάτικο ψητό 345 θερμίδες
Πατάτες τηγανητές 236 θερμίδες
Μοσχαράκι στη γάστρα 517 θερμίδες
Μπακλαβά με παγωτό 649 θερμίδες
Σύνολο 2,212 θερμίδες

 

Print Friendly, PDF & Email