Logo
Menu 

Συνταγή για Πασχαλινό Τσουρέκι

Η κυρία Φανή Ματσινοπούλου και τα ΓλυκάΜαγειρέματα μας δίνουν την λαχταριστή Συνταγή για Πασχαλινό Τσουρέκι. Φτιάξτε το Πασχαλινό τσουρέκι εύκολα και γρήγορα και στολίστε το τραπέζι της Λαμπρής με το πιο αφράτο τσουρέκι που έχετε δοκιμάσει ποτέ!!!

tsoureki-giamamades-photo

Υλικά Συνταγής

1 κιλό αλεύρι σκληρό πολύ καλής ποιότητας

1+1/4 κούπα αγελαδινό γάλα

1+1/2 κούπα ζάχαρη

1 κούπα αγελαδινό βούτυρο

1/4 κούπας νερό

2 φακελάκια μαγιά – 18 γραμμάρια

5 αβγά

5 γραμμάρια αιθέριο έλαιο μαστίχας

αμύγδαλα φιλέτο

νισεστέ για το ζύμωμα

1 αβγό για επάλειψη

 Εργαλεία που θα χρειαστείτε

ζυγαριά

μπωλ

κόσκινο

δοσομετρητής κούπας

σπάτουλα σιλικόνης ή ξύλινη κουτάλα

mixer

πινέλο

διαφανής μεμβράνη

λαδόκολλα

Συνταγή

Ζυγίστε και μετρήστε όλα τα υλικά.  Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μπωλ και προσθέστε τη μαγιά.  Σπάστε τα αβγά σε ένα μπωλάκι και τα χτυπήστε λίγο με ένα πιρούνι. Σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά βάλτε το γάλα, τη ζάχαρη, τη μαγιά και ανακατέψτρε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να έχετε ένα χλιαρό μείγμα.  Ρίξτε το αλεύρι με τη μαγιά στον κάδο του mixer και προσθέστε τα αβγά, το νερό και τη μαστίχα. Χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα με το εξάρτημα που λέγεται γάντζος.  Προσθέστε το μείγμα με το γάλα και συνεχίστε το χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα για αρκετή ώρα.  Σκεπάστε το μείγμα με μία διαφανή μεμβράνη και το αφήστε να ξεκουραστεί για 3 ώρες τουλάχιστον σε ζεστό μέρος. Μπορείτε να το βάλετεε και στον φούρνο στους 50°C με ανοιχτή πόρτα. Τέλος πασπαλίστε με νισεστέ την επιφάνεια εργασίας, χωρίστε τη ζύμη στα δύο και πλάστε πολύ καλά με τα χέρια μας τη μία ποσότητα. Φτιάξτε δύο λωρίδες και κάντε τις πλεξίδα. Κάντε το ίδιο και με την υπόλοιπη ποσότητα.  Τοποθετείστε τα στο ταψάκι του φούρνου αφού έχετε στρώσει μία λαδόκολλα και με το πινέλο αλείψτε με αβγό. Αφήστε να ξεκουραστούν πάλι για 40΄ λεπτά, αλείψτε ξανά με αβγό και πασπαλίψτε με τα αμύγδαλα φιλέτο. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω-κάτω στους 180°C για 10΄ λεπτά περίπου. Ψήστε άλλα 10΄ λεπτά μόνο πάνω.

 

 

Φανή Ματσινοπούλου: 210 86 26 606 – 693 24 79 119

www.glykamageiremata.gr

email: info@glykamageiremata.gr

 

 

Print Friendly