Logo
Menu 

Συνταγή για Μακαρονάδα με Θαλασσινά

Δοκιμάστε αυτήν την υπέροχη καλοκαιρινή Συνταγή για Μακαρονάδα με Θαλασσινά και φέρτε την αλμύρα της Θάλασσας στο πιάτο σας.

Συνταγή για Μακαρονάδα με Θαλασσινά

Υλικά Συνταγής:

¼ φλ. ελαιόλαδο,
2 σκ. σκόρδο,
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη,
6 γαρίδες,
2 καλαμάρια,
500 γρ. μύδια,
300 γρ. αχιβάδες,
2 συσκευασίες ολόκληρα ντοματάκια,
¼ φλ. λευκό ξηρό κρασί,
Μαϊντανός ψιλοκομμένος,
1 πακέτο σπαγγέτι (500γραμ),
Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 

Συνταγή:

Πλύντε τις αχιβάδες και βάλτε τις σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το κρασί και σκεπάστε με καπάκι. Τις αχνίζετε σε πολύ δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά, έως ότου ανοίξουν. Αμέσως τις σουρώνετε σε τουλπάνι. Φυλάξτε τις αχιβάδες για το τέλος και κρατήστε τον πολύτιμο ζωμό για τη σάλτσα.Στη συνέχεια καθαρίστε τα μύδια και και πλύντε τα πολύ καλά σε μπόλικο νερό. Βράστε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό και ζεστάνετε το ελαιόλαδο και προσθέστε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά. Μόλις αρχίσει να ψήνεται το σκόρδο, προσθέστε τα καλαμάρια και σοτάρετε τα για λίγα λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέστε τα ντοματάκια σπάζοντάς τα με την κουτάλα. Προσθέστε το ζωμό από τις αχιβάδες. Αλατοπιπερώστε και βράστε για 5 λεπτά. Τότε προσθέστε τα μύδια, τις γαρίδες και το μαϊντανό. Ανακατέψτε σε δυνατή φωτιά και ρίξτε μέσα στη σάλτσα τα σπαγγέτι όπως στάζουν. Βράστε για 2 λεπτά ακόμη σε δυνατή φωτιά και ανακατέψτε. Τέλος προσθέστε τις ανοιγμένες αχιβάδες. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε αμέσως.

Print Friendly