Logo
Menu 

Μπουγάτσες με Ανθότυρο

Φτιάξτε νόστιμες Μπουγάτσες με Ανθότυρο για να ξετρελαθούν τα μικροί και μεγάλοι. 

Μπουγάτσες με Ανθότυρο

Υλικά Συνταγής:

Για 8 μερίδες:

1 πακέτο φρέσκια ζύμη για μπουγάτσα

220 γρ. ανθότυρο φρέσκο,

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη 

4 κουταλιές της σούπας μέλι,

1 κτ της σούπας ροδόνερο,

1 κτ γλυκού κανέλα,

1 αβγό χτυπμένο,

1-2 κτ της σούπας αλέυρι

1 αβγό χτυπημένο με 1 κτ της σούπας νερό

Συνταγή:

Προθερμαίνετε τονφούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μέτριο μπόλ ανακατέψτε το τυρί, τη ζάχαρη, το μέλι, το ροδόνερο , την κανέλα και το αβγό.  Εάν δεν είναι πηκτό το μείγμα , προσθέστε 1 -2 κουταλιές αλεύρι. Ανοίξτε τα δύο κομμάτια της φρέσκιας ζύμης σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια , σε τετράγωνο των 40 εκ. Κόψτε κάθε κομμάτι σε 4 ίσα μικρότερα τετράγωνα ( των 10 εκ.) Γεμίστε κάθε τετράγωνο με 1 γεμάτη κουταλιά από το τυρί και διπλώστε έτσι, ώστε να μας βγουν τρίγωνα η παραλληλόγραμμα , όπως προτιμάτε. Με ένα πιρουνάκι ή με τη ροδέλα για κοπή πίτσας πιέστε τις άκρες και για να κλείσουν αλλά και για να έχουν όμορφο τελείωμα . Αλείψτε με το αυγό και ψήστε στη λαμαρίνα  του φούρνου για 15 περίπου λεπτά, ή μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η σφολιάτα. Σερβίρετε αμέσως ή σε θερμοκρασία δωματίου. 

Print Friendly