Logo
Menu 

Μπιφτέκια με Πατάτες Φούρνου

Αγαπημένο φαγητό για όλη την οικογένεια. Αφράτα, μαλακά μπιφτέκια με μελωμένες πατάτες. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;

Μπιφτέκια με Πατάτες Φούρνου

Υλικά Συνταγής:

Για τα μπιφτέκια
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2 κρεμμύδια τριμμένα
2 ντομάτες τριμμένες
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
2 κ.σ. Κρέμα Βαλσαμικού
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ρίγανη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τις πατάτες φούρνου
8 πατάτες
1 κ.σ. Μουστάρδα
1 κ.σ. ρίγανη
2 λεμόνια (χυμός)
½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 φλ. τσαγιού νερό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Συνταγή:

Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε χοντρές φέτες. Βάλτε τις σε μπολ και προσθέστε όλα τα υλικά εκτός από το νερό. Ανακατέψτε πολύ καλά να λαδωθούν παντού. Αδειάστε τις σε ταψί καθώς και όλα τα υγρά που υπάρχουν στο μπολ. Περιχύστε με το νερό και ψήστε στους 200°C για 1 ώρα σκεπασμένες, μέχρι να μαλακώσουν. Στο μεταξύ, ετοιμάστε τα μπιφτέκια. Βάλτε τον κιμά σε μπολ, τρίψτε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες μέσα στον κιμά γιατί χρειάζεστε όλα τα υγρά τους. Στραγγίξτε το ψωμί και βάλτε το στον κιμά. Προσθέστε τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, το ξίδι και το ελαιόλαδο. Ζυμώστε πολύ καλά για ν’ αφρατέψει το μείγμα καλά. Αν είναι σφιχτό, ραντίστε με λίγο νερό. Πλάστε σε 10 ή 12 κομμάτια και τα αραδιάστε πάνω στις ήδη ψημένες πατάτες. Συνεχίστε το ψήσιμο για 30΄ αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο.
Print Friendly