Logo
Menu 

Μοσχάρι με Μανιτάρια και Κρέμα Γάλακτος

Ακόμα αναρωτιέστε τι να μαγειρέψετε το μεσημέρι; Μια υπέροχη ιδέα είναι το μοσχάρι με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος.

Μοσχάρι με Μανιτάρια και Κρέμα Γάλακτος

Υλικά Συνταγής:

1 1/2 κιλό μοσχάρι (σπάλα ή ποντίκι)
1-2 κονσέρβες μανιτάρια κομμένα
350 γρ. κρέμα γάλακτος (15%λιπαρά)
1/3 φλυτζάνι λάδι
1 λεμόνι
αλάτι-πιπέρι

Συνταγή:

Κόψτε το κρέας σε μερίδες και  σωτάρετε το σε τηγάνι με το λάδι μέχρι να πάρει χρυσοκάστανο χρώμα χωρίς να καεί. Στη συνέχεια βάλτε το σε κατσαρόλα. Στίψτε  τα μανιτάρια και βάλτε τα στο τηγάνι να σωταριστούν και αυτά. Ρίξτε στην κατσαρόλα με το κρέας τα μανιτάρια μαζί με το λάδι του τηγανιού. Στη συνέχεια βάλτε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίξτε το χυμό του λεμονιού. Όταν εξατμιστεί το λεμόνι προσθέστε λίγο ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώστε τη φωτιά  και αφήστε να σγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας.Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και βράστε 10-15 λεπτά έως ότου δέσει η σάλτσα .Σερβίρετε με ταλιατέλες αλλά και πιλάφι.

Print Friendly