Logo
Menu 

Συνταγή για Σπιτικά Μηλοπιτάκια

ΜηλοπιτάκιαΣυνταγή για Μηλοπιτάκια. Το μήλο, αγαπημένο χειμερινό φρούτο, γίνεται ένα εκπληκτικό γλυκό, τέλειο για την εποχή και σχετικά ελαφρύ.

Υλικά Συνταγής:

1 κουτί φύλλο κρούστας , ζάχαρη άχνη, κανέλα, μέλι.
Για τη Γέμιση: 2 κ.σ. ζάχαρη, 6-8 μήλα κόκκινα κομμένα σε κύβους, 1 ποτήρι νερό, ½ κ.γ. κανέλα σκόνη, 2 φλιτζάνια τσαγιού καρύδια.
Για το Σιρόπι: 2 κ.σ. νερό, 1 ½ κ.σ. ζάχαρη, 1 ξύλο κανέλας, 1 κ.σ. μέλι.

Συνταγή:

Βάζουμε τα μήλα, το νερό, τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να εξατμιστεί όλο το νερό.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά. Προσθέτουμε τα καρύδια και την κανέλα. Κόβουμε κάθε φύλλο σε 4 μακρόστενες λωρίδες και βάζουμε σε κάθε κομμένο φύλλο από 1 κουταλιά του γλυκού γέμιση στην άκρη και ξεκινάμε να τυλίγουμε διαγώνια μια δεξιά, μια αριστερά για να δημιουργήσουμε το μηλοπιτάκι μας!

Βάζουμε τα μηλοπιτάκια σε λαδωμένο ταψί, αλείφουμε την επιφάνειά τους με λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.

Τα βγάζουμε και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, κανέλα και μέλι.

Print Friendly