Logo
Menu 

Εύκολη Συνταγή, Μπιλιάρδο με Λαχανικά

Βάλτε τα λαχανικά στη διατροφή των παιδιών δημιουργώντας μαζί τους πρωτότυπα πιάτα, που θα τα εντυπωσιάσουν. Τι θα λέγατε για ένα μπιλιάρδο από…λαχανικά;Μπιλιάρδο λαχανικών

 

 Υλικά Συνταγής 

Λαχανοκροκέτες, σπανάκι,ντοματίνια ,σέλερι

Εκτέλεση Συνταγής 

Βράστε το σπανάκι και μετά ψιλοκόψτε το. Έχοντας ετοιμάσει τις Λαχανομπουκιές , δημιουργήστε με αυτές ένα ορθώνιο στο κέντρο και γεμίστε με σπανάκι .Κόψτε τρεις φέτες καρότου μακρόστενες και λεπτές και δημιουργήστε πάνω στο σπανάκι το τρίγωνο για να στερεώνονται οι μπάλες-ντοματίνια, Για στέκα βάλτε σέλερι .

 

Υλικά για Λαχανομπουκιές

1 /2 κιλό αρακά βρασμένο,2 κ.σ. ελαιόλαδο,1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,1 κ.σ. μουστάρδα ,3 πατάτες πουρέ ,2 καρότα βρασμένα, 2αβγά ,2 κ.σ.σάλτσα σόγιας ,1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο ,1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι

για το τηγάνισμα
2 αβγά, λίγη τριμμένη φρυγανιά
ελαιόλαδο

Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.Βάζουμε το μισό βρασμένο αρακά σε ένα μπολ και τον άλλο μισό σε μια λεκάνη.Προσθέτουμε στη λεκάνη τη μουστάρδα, το κρεμμύδι, τον πουρέ, τα καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια και τα αβγά και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη σάλτσα σόγιας, το μαϊντανό και το μοσχοκάρυδο.Πλάθουμε τη ζύμη σε κροκέτες με ελαφρά βρεγμένα χέρια.Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί.Βουτάμε τις κροκέτες πρώτα στο αβγό και μετά στην τριμμένη φρυγανιά και τις τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν.

Print Friendly