Logo
Menu 

Πώς θα εξαλείψετε τις ραγάδες μέσα στο καλοκαίρι

Η μεσοθεραπεία PRP είναι η ασφαλής μέθοδος που μπορεί να εφαρμοστεί σχετικά ανώδυνα ώστε το δέρμα στην κοιλιά, τους μηρούς ή το στήθος να γίνει πιο λείο.

gia-mamades.gr-photo-mamades- omorfia - exafaniste thn kyttaritida

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι ραγάδες είναι μικρές ουλές που παρουσιάζονται κάτω από την επιδερμίδα είτε έπειτα από απότομη ανάπτυξη ή αυξομείωση βάρους είτε έπειτα από διάταση του δέρματος, όπως συμβαίνει π.χ. την περίοδο της εγκυμοσύνης. Στην αρχή οι ραβδώσεις είναι ερυθρές και αντιμετωπίζονται εύκολα, ενώ στην πορεία γίνονται λευκές και εξαλείφονται αρκετά δύσκολα.

«Λόγω της συνεχούς έκθεσης στον ήλιο, το καλοκαίρι δεν προτιμούμε τις θεραπείες ραγάδων με laser ώστε να αποφύγουμε τυχόν παρενέργειες, όπως δυσχρωμίες, έγκαυμα και τραυματισμό δέρματος. Ωστόσο εάν κάποιος αποφεύγει την ηλιακή έκθεση και εφαρμόζει τακτικά αντιηλιακό μπορεί να κάνει την θεραπεία» εξηγεί η δερματολόγος δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη, αναπληρώτρια διευθύντρια του τμήματος Δερματολογίας & Laser της κλινικής Cosmetic Derma Medicine. Αντίθετα, η μεσοθεραπεία PRP ή αυτόλογη μεσοθεραπεία ενδείκνυται όλο το χρόνο. Τι προσφέρει;

Η μεσοθεραπεία PRP
Η ελάχιστα τραυματική και μη επεμβατική θεραπεία PRP που εφαρμόζεται με ασφάλεια όλο το χρόνο βασίζεται στην έγχυση ποσότητας αίματος του ίδιου του ασθενή που περιλαμβάνει αιμοπετάλια πλούσια σε αυξητικούς παράγοντες. Προηγείται αιμοληψία και επεξεργασία του αίματος. Η μέθοδος αυτή γίνεται είτε με ενέσεις τοπικά στην προβληματική περιοχή είτε με το DermaPen, μια μικροσυσκευή που μοιάζει με στυλό και εισάγει κάτω από το δέρμα τα αιμοπετάλια.

«Η μεσοθεραπεία PRP διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, ώστε το δέρμα να είναι πιο σφριγηλό και νεανικό. Συνδυαστικά με fractional laser-εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν-έχουμε ένα πολύ ολοκληρωμένο αποτέλεσμα» εξηγεί η δρ. Μάμαλη. Γι’ αυτό εξάλλου, οι δύο μέθοδοι συνήθως εφαρμόζονται συνδυαστικά.

Μετά την συνεδρία η γιατρός προτείνει να εφαρμόζετε αναπλαστικές και ενυδατικές κρέμες. Σύμφωνα με έρευνες η βιταμίνη Ε και το έλαιο purcellin ενισχύουν το αποτέλεσμα μιας θεραπείας κατά των ραγάδων.
Σε κάθε περίπτωση, μην αμελείτε να εφαρμόζετε αντιηλιακό σε περίπτωση που εκτίθεστε στον ήλιο.

Info: Cosmetic Derma Medicine, τηλ.: 210 6980451, www.cosmeticdermamedicine.gr

 

Δερματολόγος δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη
Δρ Κωνσταντίνα Μάμαλη, Δερματολόγος

Print Friendly, PDF & Email