Διαλέξτε το Κατάλληλο Κρασί για Κάθε Φαγητό
Για να έχουμε ένα επιτυχημένο γεύμα πρέπει το φαγητό μας να βρει τον κατάλληλο σύντροφο, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα καλό κρασί. Βασικός κανόνας είναι η ισορροπία ανάμεσα στο φαγητό και στο κρασί. Κανένα από τα δύο δεν πρέπει να πνίγει το άλλο.
- Τα λευκά κρέατα , ειδικά όταν είναι μαγειρεμένα με σάλτσα, πρέπει να συνοδεύονται με λευκά φρουτώδη κρασιά
- Τα κόκκινα κρέατα συνοδεύονται με κόκκινα ελαφριά κρασιά μέχρι κόκκινα δυνατά κρασιά
- Τα ψάρια χρειάζονται ένα ροζέ ή ένα λευκό κρασί ή ένα λευκό αφρώδες κρασί
- Οι σαλάτες συνδυάζονται με ελαφριά λευκά κρασιά
- Με τα επιδόρπια και τα φρούτα σερβίρουμε γλυκά κρασιά . Με τις σοκολάτες σερβίρουμε κόκκινα γλυκά κρασιά.
- Για τα κίτρινα τυριά επιλέγουμε κόκκινο κρασί και για τα άσπρα τυριά ένα λευκό έντονο κρασί