Μικρές Συμβουλές για τα Λαχανικά
Μικρές Συμβουλές για τα Λαχανικά για Μαμάδες με Ιδέες.
- Πριν βράσετε τα λαχανικά , βάλτε τα για λίγο μέσα σε νερό στο οποίο ,έχετε προσθέσει μικρές κουταλιές αλάτι. Έτσι θα απομακρυνθούν όλα τα μικρά ζωάκια που ίσως έχουν κολλήσει στα λαχανικά μας από το χώμα.
- Τα λαχανικά πρέπει να βράσουν σε όσο το δυνατόν λιγότερο νερό. Το νερό αυτό έχει πολλές βιταμίνες και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν βάση για σούπες ή σάλτσες
- Δεν πρέπει να ζεσταίνετε πολλές φορές τα λαχανικά. Χάνουν τη γεύση τους, το χρώμα και τα θρεπτικά συστατικά τους. Ζεσταίνουμε τόση ποσότητα όσο χρειαζόμαστε
- Τα λαχανικά δεν σαπίζουν τόσο γρήγορα στο ψυγείο αν βάλετε ένα σφουγγάρι μέσα στο συρτάρι που τα φυλάτε. Απορροφά την υγρασία και έτσι δεν αλλοιώνονται τόσο γρήγορα.
- Αν έπεσε πολύ αλάτι στα λαχανικά που βράζετε, ξεπλύντε τα και προσθέστε φρέσκο νερό χωρίς να το αλατίσετε. Αν όμως, έχουν ήδη βράσει, τα ξεπλένετε απλώς και τα σοτάρετε για λίγο. Σερβίρετε με λίγη κρέμα γάλακτος στην οποία έχετε βάλει πολλά μυρωδικά.
- Δεν πετάτε το ζουμί που έχουν βράσει τα λαχανικά. Προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού και πιέστε το. Καθαρίζει τον οργανισμό σας και βοηθάει αυτούς που κάνουν δίαιτα λόγω αποτοξίνωσης.