Logo
Menu 

Πώς να Επιλέξουμε την Γυναίκα που θα Κρατάει το Παιδί μας;

Απαραίτητες συστάσεις
Ένα απαραίτητο στοιχείο που πρέπει να προσέξετε στην επιλογή της γυναίκας που θα κρατάει το παιδί είναι να έχει τις απαραίτητες συστάσεις από τον προηγούμενο σπίτι που δούλεψε. Να είναι αποδεδειγμένη η καλή της συμπεριφορά αλλά και η καλή της υγεία, διότι δεν θέλουμε σε καμία περιπτωση να βάλουμε σε κίνδυνο το παιδί μας.
Πώς να Επιλέξουμε την Γυναίκα που θα Κρατάει το Παιδί μας;

Μόρφωση και παιδεία

Η ξένη γυναίκα που θα μπει στο σπίτι μας πρέπει να έχει μόρφωση και παιδεία. Μη ξεχνάτε ότι αυτή η γυναίκα θα περνάει αρκετές ώρες με το παιδί σας πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θα το επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό.

Προτιμήστε Ελληνίδα

Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι το παιδί λόγω της μικρής ηλικίας του μαθαίνει και παίρνει ερεθίσματα ομιλίας από τους γύρω του. Έτσι, αν η γυναίκα που το προσέχει δεν μιλάει καλά την Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πιθανόν το παιδί σας να μάθει λάθος τη μητρική του γλώσσα.

Βάλτε κανόνες

Αφού καταλήξετε για το ποιο άτομο θα φυλάει το παιδί σας, ορίστε συγκεκριμένους κανόνες τους οποίους πρέπει να ακολουθεί μέσα στο σπίτι. Βάλτε εσείς το πρόγραμμα που πρέπει να συμβουλεύεται στην ανατροφή του παιδιού σας. Δείξτε της να καταλάβει ότι εσείς κάνετε κουμάντο και πως το σπίτι σας έχει ορισμένους κανόνες, που σε περίπτωση μη τήρησης τους θα διακόψετε τη συνεργασίας σας.

Κι αν κάτι δεν πάει καλά…

Μην αγνοείτε τα σημάδια. Αν κάτι δεν πάει καλά ή αν έχετε παρατηρήσει κάποια πράγματα που σας ενοχλούν κάντε μια συζήτηση μαζί της και δείξτε της ότι είστε αντίθετη. Αν δείτε ότι δεν είναι συνεργάσιμη σκεφτείτε το ενδεχόμενο διακοπής συνεργασίας διότι δείχνει αδιάφορη ως προς τις επιθυμίες σας.

Θετικά και αρνητικά σημάδιαΠώς να Επιλέξουμε την Γυναίκα που θα Κρατάει το Παιδί μας;

Πρέπει ανά πάσα στιγμή να γνωρίζετε τι συμβαίνει μέσα στο σπίτι όταν απουσιάζετε. Γι’ αυτό δώστε προσοχή στα διάφορα σημάδια που σας δίνει πρώτα απ’ όλα το παιδί σας.

Το παιδί περνάει καλά όταν…

● Το πρωί αγκαλιάζει τη νταντά του, όταν εκείνη έρχεται.

● Το απόγευμα φιλάει τη νταντά του, όταν εκείνη φεύγει.

● Όταν πηγαίνει χαρούμενο κοντά της και δεν δείχνει φόβο.

Το παιδί δεν περνάει καλά όταν…

● Είναι νευρικό όταν βρίσκεται κοντά της.

● Δεν τρώει το φαγητό του και δεν θέλει να το αφήσετε μόνο του.

● Ξυπνάει το βράδυ με εφιάλτες.

Είναι πολύ σημαντικό να ακούμε τα παιδιά μας. Έχουν καταγραφεί αμέτρητα περιστατικά με νταντάδες που βασανίζουν τα παιδιά και τα απειλούν να μη μιλήσουν στους γονείς του.

Άλλες επιλογές

Αν είστε διστακτικοί σκεφτείτε και κάποιες διαφορετικές επιλογές για τα παιδιά σας.

• Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, δέχονται παιδιά από τους πρώτους κιόλας μήνες της ζωής τους αν οι γονείς εργάζονται. Το περιβάλλον είναι ασφαλές και ειδικοί επαγγελματίες αναλαμβάνουν την φύλαξη των παιδιών

• Οι γιαγιάδες είναι μια επιλογή η οποία αποδεικνύεται και ασφαλέστερη. Πέρα από το γεγονός ότι είναι δοκιμασμένες και έμπειρες στην ανατροφή των παιδιών, μιας και είναι εκείνες που μεγάλωσαν εμάς τους ίδιους , το παιδί θα νιώθει πιο άνετα με ένα συγγενικό πρόσωπο που αγαπάει και εμπιστεύεται.

 

 

Print Friendly, PDF & Email