Logo
Menu 

Συνταγή για Σπιτική Σπανακόπιτα

Ας βάλουμε περισσότερα λαχανικά στη διατροφή των παιδιών μας δημιουργώντας μοναδικά σνακ, πλούσια σε ενέργεια και με μεγάλη θρεπτική αξία, Συνταγή Σπιτική Σπανακόπιτα.

Σπανακόπιτα Φάκελος

Υλικά Συνταγής :
1 πακέτο σφολιάτα
1 φλ. τσ. λάδι
10 κρεμμυδάκια φρέσκα
10 πράσσα
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
200 γρ. κασέρι
400 γρ. σπανάκι ζεματισμένο
και ψιλοκομμένο

Συνταγή:
Πλένουμε καλά τα πράσα και τα καθαρίζουμε. Τα κόβουμε σε ροδέλες. Τα ρίχνουμε για πέντε λεπτά σε νερό που βράζει. Σε ένα μπολ βάζουμε τα πράσα, το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, και το κασέρι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Παίρνουμε ένα φύλλο σφολιάτας και το απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί. Το κόβουμε όπως είναι ένας φάκελος ανοικτός (σχ.1) και τοποθετούμε τη γέμιση στο κέντρο του. Διπλώνουμε τη σφολιάτα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Στολίζουμε με τις λωρίδες του φρέσκου κρεμμυδιού.

Print Friendly