Logo
Menu 

Κατασκευή για Παιδιά Τσολιάς από Ποτήρι

 Μια εύκολη κατασκευή για παιδιά δημοτικού με αφορμή τον εορτασμό της  25ης Μαρτίου . Κατασκευή για παιδιά τσολιάς από ποτήρι

 

Υλικά Κατασκευής:

ποτήρι από φελιζόλ, ρολό από χαρτί κουζίνας , αυτοκόλλητες ταινίες, χαρτοταινία, λεπτό χαρτί άσπρο, μαύρα πομ-πον, σύρμα πίπας, ματάκια, μαρκαδόρους, μαύρη τσόχα, κόλλα, ψαλίδι. 

Στάδια  Κατασκευής:

Κόψε το ρολό στη μέση. Κάλυψέ το με λευκό χαρτί.Στο κάτω μέρος βάλε κόκκινη ταινία και κόλλησε τα μαύρα  πομ-πον για τσαρούχια.Κόλλησε στο πάνω μέρος του ρολού ένα ποτήρι ανάποδα.Δίπλωσε το χαρτί και κόλλησε το με χαρτοταινία στο ποτήρι για να φτιάξεις την φουστανέλα. Πάνω από την  χαρτοταινία κόλλησε μια μπλε κορδέλα, για ζώνη.Φτιάξε το γιλέκο του κόβοντας ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο κομμάτι τσόχας , με δύο τρύπες για τα μανίκια. Φτιάξε  τα μανίκια από το ίδιο λευκό χαρτί και κόλλησε τα μέσα στις τρύπες του γιλέκου πάνω στο ποτήρι. Τύλιξε το πάνω μέρος του ποτηριού με μαύρη αυτοκόλλητη ταινία, για να φτιάξεις τα μαλλιά του.Κόλλησε τα μάτια και ζωγράφισε το στόμα του. Φτιάξε το φέσι ενώνοντας δύο καπάκια από μπουκάλι με κόκκινη αυτοκόλλητη ταινία και την φούντα του με  πομ-πον και σύρμα πίπας. 

Print Friendly, PDF & Email