Logo
Menu 

«Θησέας & Μινώταυρος» & » Ο Τσάρος με τη μακριά γενειάδα», οι 2 παραγωγές της Καρμεν Ρουγγέρη

Δύο νέες παραγωγές της Κάρμεν Ρουγγέρη θα απολαύσουν τα παιδιά και όλη η οικογένεια στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και στο Θέατρο ΚΙΒΩΤΟΣ, τη νέα θεατρική σεζόν 2019-2020

«Ο ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ» στο ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

«Ο ΤΣΑΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΡΙΑ ΓΕΝΕΙΑΔΑ» ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΣ

 Δύο νέες θεατρικές παραγωγές με την υπογραφή της Κάρμεν Ρουγγέρη και των συνεργατών της, θα απολαύσουν τα παιδιά και όλη η οικογένεια, τη νέα θεατρική χειμερινή σεζόν 2019 -2020.

Μετά την Αργοναυτική εκστρατεία, η Κάρμεν Ρουγγέρη και η Χριστίνα Κουλουμπή σκηνοθετούν τον μύθο του Θησέα και του Μινώταυρου στο  Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης  για τη σεζόν 2019-2020. Τα παιδιά και όχι μόνο, θα παρακολουθήσουν την πορεία του δημοφιλή ήρωα της μυθολογίας μας, μέσα σε μια παράσταση προσεγμένη στην λεπτομέρεια.

kidsfun.gr-photo-theatro gia paidia- thhseas -karmen rouggerh

Το έργο χωρίζεται σε δύο μέρη.

Στο πρώτο μέρος, που περιλαμβάνεται η πορεία του Θησέα από την Τροιζήνα στην Αθήνα, αποφασίστηκε να δοθεί σκηνοθετικά και εικαστικά, Αριστοφανικός χαρακτήρας, αποφεύγοντας έτσι τις δύσκολες εικόνες για τους μικρούς θεατές.

Στο δεύτερο μέρος, περιλαμβάνονται:

1.Το ταξίδι του Θησέα προς την Κρήτη, που θα αποδοθεί εικαστικά με εντυπωσιακό τρόπο, μέσα από την δημιουργία ενός θαλάσσιου κόσμου πάνω στην σκηνή.

2.Το παλάτι του Μίνωα και ο περίφημος λαβύρινθος, μέσα στον οποίο ο Θησέας, παίρνοντας τον μίτο από την βασιλοπούλα Αριάδνη, θα βοηθηθεί ώστε να φτάσει στον Μινώταυρο και να πετύχει τον σπουδαιότερο άθλο του.

Όλα αυτά με κρητική λύρα, μαντινάδες, χορό  και παραδοσιακά τραγούδια της Κρήτης.

Στο Θέατρο ΚΙΒΩΤΟΣ τα παιδιά και όλη η οικογένεια αυτή την φορά θα απολαύσουν ένα Ρώσικο  παραμύθι! με τίτλο: «Ο ΤΣΑΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΡΙΑ ΓΕΝΕΙΑΔΑ»

Ένα παραμύθι, μέσα από το οποίο, θα γνωρίσουν αυτή την φορά, τέσσερις Ρώσους συνθέτες. Τον: Α.Μποροντίν, Μ. Μουσόργκσκι, Π. Τσαϊκόφσκι, Ν. Ρίμσκι-Κόρσακοφ.

Ο Τσάρος με την μακριά γενειάδα, είναι ένα παραμύθι με πολλή ενδιαφέρουσα πλοκή, που μπορεί να κρατήσει την προσοχή μικρών και μεγάλων.

KIDSFUN.GR_PHOTO _PAIDIKOTHEATRO _Ο ΤΣΑΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΡΙΑ ΓΕΝΕΙΑΔΑ

Φανταστείτε, λοιπόν, μια παράσταση με τσάρους και τσαρίνες, βογιάρους και μπάμπουσκες, πρίγκιπες και πριγκίπισσες, μέδουσες, αστερίες και άλλους ήρωες της θάλασσας, ντυμένους με πολύχρωμα παραμυθένια κοστούμια, μέσα σε ολόχρυσα, από τη μια και καταγάλανα από την άλλη, σκηνικά και πλημμυρισμένη από υπέροχες μελωδίες, τραγούδια και χορούς της Ρωσίας.

Και στις δύο παραστάσεις, τα φαντασμαγορικά σκηνικά και κοστούμια  υπογράφει η Χριστίνα Κουλουμπή, την κίνηση, τις χορογραφίες και τους φωτισμούς ο Πέτρος Γάλλιας, την μουσική προσαρμογή και τα video ο Α. Δελαπόρτας και τους στίχους ο Α. Κουλουμπής. Δύο παραστάσεις που έχουν σκοπό να ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους σε κόσμους παραμυθένιους από την Κρήτη έως την μακρινή Ρωσία …….

Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου

Πληροφορίες:  www.karmenrouggeri.gr

Πληροφορίες – Κρατήσεις –  Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: 215 5508270 – 210 3418579

Πληροφορίες – Κρατήσεις – ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΣ: 210 3417000 – 6945373097 – 6944273923

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Κάρμεν Ρουγγέρη

Παραγωγή: Παιδική σκηνή «Κάρμεν Ρουγγέρη»

Print Friendly, PDF & Email