Logo
Menu 

«Και Ζήσαμε Εμείς Καλά» των Αδερφών Γκριμμ – Θέατρο Πρόβα

Mε αφορμή τα 200 χρόνια από τα Παραμύθια των αδερφών Γκρίμμ, το Θέατρο Πρόβα παρουσιάζει τα σπάνια παραμύθια «Ο Βασιλιάς Βάτραχος», «Νόστιμη Σούπα»,  «Ο Ψαράς και η Γυναίκα του»,  «Η Χιονούλα κι η Ροδούλα»,  «Τα δύο Αδέρφια»,  «Η Χρυσή Χήνα»,  «Ο Τυχερός Ραφτάκος»,  «Η Ξύπνια Γκρέτα», «Δώδεκα Ζευγάρια Λιωμένα Παπούτσια».

 «…Και Ζήσαμε Εμείς Καλά…» των Αδερφών Γκριμμ- στο Θέατρο Πρόβα

Οι ηθοποιοί αφηγούνται, χορεύουν, τραγουδούν παραδοσιακά μεσαιωνικά τραγούδια σε μια διδραστική παράσταση όπου οι μικροί φίλοι συμμετέχουν ως «ηθοποιοί» και βοηθούν ενεργά στην εξέλιξη της παράστασης, υποδυόμενοι τους τελάληδες, τους κατοίκους του χωριού, τους σκύλους, τους κυνηγούς.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Μια γνωριμία των παιδιών με τα παραμύθια των αδερφών Γκριμμ. Ένα μαγεμένο δάσος, ένα μικρό ψάρι και μία μεγάλη αρκούδα, που μιλούν, μια καλύβα που μετατρέπεται σε παλάτι, μια λίμνη που τα παιδιά κινούν τα κύματα της, ένας στριμμένος νάνος με πολύ μακριά γενειάδα και δύο ηθοποιοί. Στα χέρια τους κρατούν γαντοκούκλες, μαριονέτες και φιγούρες του θεάτρου σκιών…

…Λίγα λόγια για τους Αδερφούς Γκριμμ

Όλοι μεγαλώσαμε με τα παραμύθια των Αδερφών Γκριμμ. Ποιοι ήταν στα αληθινά αυτοί οι ανήσυχοι νέοι, που με το έργο τους μας άφησαν μια σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά; Ακόμα και σήμερα, με την εξέλιξη της τεχνολογίας, τα παραμύθια τους κρατάνε ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας. Μας χαλαρώνουν, μας ταξιδεύουν σε μυθικούς κόσμους και το κυριότερο, αυξάνουν την φαντασία μας.

Το σημαντικό έργο τους, είναι ότι ταξίδεψαν σε όλη τη Γερμανία και κατέγραψαν πάνω από 400 παραδοσιακά παραμύθια καθώς και περισσότερους από 500 θρύλους. Διασκεύασαν και ξαναέγραψαν αρκετά από τα παραμύθια που συνέλεξαν, ώστε να είναι προσιτά για τα παιδιά. Άλλα τα κράτησαν αυτούσια. Εξέδωσαν την πρώτη τους συλλογή, που περιείχε 86 λαϊκά παραμύθια, στις 20 Δεκεμβρίου του 1812…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία : ΚΟΡΑΛΙΑ ΤΣΟΓΚΑ

Διασκευή: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΕΡΓΙΔΟΥ, ΚΟΡΑΛΙΑ ΤΣΟΓΚΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΝΤΕΛΗΣ

Χορογραφίες: ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ ΣΙΜΩΝΑΣ

Μουσική – Στίχοι: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΑΡΕΛΑΣ

Σκηνικά: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΟΥΡΟΥΝΑΚΗΣ

Κοστούμια : ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΕΡΓΙΔΟΥ

Φωτισμοί: ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΝΤΕΛΗΣ

Βοηθός σκηνοθέτη: ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΗΘΟΠΟΙΟΙ

Γιάννης Χαντέλης

Ελευθερία Στεργίδου

Παραστάσεις: Κυριακή 12.00

Η διάρκεια της παράστασης είναι 90 λεπτά.

Χωρητικότητα Θεάτρου 90 θέσεις.

Print Friendly, PDF & Email