Logo
Menu 

«Ιστορίες του Παππού Αριστοφάνη» Περιοδεία Παιδικού Θεάτρου

Η επιτυχημένη παιδική παράσταση «Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη» θα ταξιδέψει το καλοκαίρι σε όλη σχεδόν την Ελλάδα . Το έργο αποτελεί «σταθμό» στην ιστορία του Παιδικού θεάτρου στη χώρα μας, και η μουσική του Γιάννη Ζουγανέλη, θεωρείται «κλασική» στην παιδική δισκογραφία. Οι στόχοι του Αριστοφάνη είναι κατανοητοί και ξεκάθαροι σε θεατές κάθε ηλικίας και οι ήρωες των έργων του είναι πρόσωπα-σύμβολα και αναγνωρίσιμα για περισσότερα από 2.500 χρόνια τώρα.

«Ιστορίες του Παππού Αριστοφάνη» Περιοδεία Παιδικού Θεάτρου

Με ευφάνταστα σκηνικά, δεκάδες κοστούμια και αξιοποιώντας (όσο χρειάζεται) τη μαγεία των πολυμέσων, η παράστασή μας ευελπιστούμε να διασκεδάσει τους μικρούς (και όχι μόνο) θεατές και να τους ταξιδέψει σε κόσμους τέτοιους – σαν αυτούς που οραματίστηκε ο μεγάλος ποιητής – που η ειρήνη, η ελευθερία η δικαιοσύνη, η παιδεία και η δημοκρατία είναι κατακτήσεις και όχι … ευχές.

 

Πρόκειται για τέσσερις κωμωδίες (Ειρήνη, Αχαρνείς, Πλούτος και Όρνιθες), που με δεδομένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας σήμερα, γίνονται πιο επίκαιρες παρά ποτέ και οι στόχοι του μεγάλου ποιητή, κατανοητοί και ξεκάθαροι. Ο αγαθός Τρυγαίος, που πάει στον Ουρανό για να ελευθερώσει την Ειρήνη, ο ειρηνόφιλος Δικαιόπολης, που τα βάζει με τους πολεμόχαρους Αχαρνείς, ο αγαθός Χρεμύλος που μοιράζει στους δίκαιους τον Πλούτο που βρήκε, ο Ευελπίδης και ο Πεισθέτερος, που πάνε στη χώρα των Πουλιών, εκεί που θριαμβεύει η Δικαιοσύνη και η Δημοκρατία, όπως και όλοι οι άλλοι άλλωστε ήρωες των έργων του Αριστοφάνη, είναι πρόσωπα – σύμβολα και εύκολα αναγνωρίσιμα στους θεατές κάθε ηλικίας και οποιουδήποτε μορφωτικού επιπέδου.

Σκηνοθεσία, Νίκος Δαφνής.
Μουσική , Γιάννης Ζουγανέλης
Σκηνικά – κοστούμια, Δέσποινα Βολίδη.
Χορογραφία, Αρετή Μώκαλη.

Παίζουν οι: Κώστας Κλάδης, Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου, Κώστας Τζαφέρης,
Γιώργος Γιαννακόπουλος, Οδυσσέας Κιόσογλου και Δανάη Καλαχώρα.

Το πρόγραμμα της καλοκαιρινής περιοδείας διαμορφώνεται ως εξής:

ΙΟΥΛΙΟΣ

Τρίτη 1 Ιουλίου , Λάρισα –Φεστιβάλ Πηνειού , Ώρα 9:00 μ.μ.

Πέμπτη 3 Ιουλίου , Ηλιούπολη – Ανοιχτό θέατρο Άλσους , Ώρα 9:00 μ.μ.

30 Ιουλίου Λαύριο , Τεχνολογικό & Πολιτιστικό Πάρκο , Ώρα 8:30 μ.μ.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Σάββατο 16 Αυγούστου , Ανοιχτό θέατρο «Νότα Αρνοκούρου»-Πύργος Μπάρμπα-Αλέκου, Πλατάνια Τριφυλλίας , Ώρα 9:00

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ

Δευτέρα 8 Σεπτέμβρη , Χαλάνδρι , Φεστιβάλ Ρεματιάς , Ώρα 8:30 μ.μ.

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου , Πειραιάς – Βεάκειο Ώρα 8:30 μ.μ.

Print Friendly, PDF & Email