Συνταγή για Εύκολη Τυρόπιτα
Φτιάξτε την πιο εύκολη τυρόπιτα για το μεσημεριανό σας τραπέζι.
Υλικά Συνταγής:
1 πακέτο φρέσκια σφολιάτα,
400 γρ. φέτα,
4 μεγάλα αυγά,
1/3 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
2 κτ του γλυκού δυόσμο
Συνταγή:
Τρίψτε τη φέτα. Στο ηλεκτρικό μίξερ με το σύρμα ή στο μπλέντερ χτυπήστε τα αυγά πολύ καλά , μέχρι να γίνουν αφράτα και να πήξουν λίγο. Προσθέστε τη φέτα , το δυόσμο και την κρέμα και χτυπήστε μέχρι να γίνει ένα πυκνό, πλούσιο αλλά ρευστό μείγμα. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξτε με τον πλάστη το πρώτο φύλλο της σφολιάτας σε ένα τετράγωνο των 30 εκ. . Κόψτε το τετράγωνο σε 4 ίσα μικρότερα τετράγωνα. Επαναλάβετε με το δεύτερο φύλλο της φρέσκιας σφολιάτας. Στο κάθε μέρος του κάθε τετραγώνου τοποθετήστε το 1/8 της γέμισης . Αλείψτε τις άκρες με λίγο νερό. Διπλώστε τα τετράγωνα ώστε να σχηματίσουν η παραλληλόγραμμα ή τρίγωνα, ότι προτιμάτε. Πιέστε τις άκρες με ένα πιρούνι ή με τη ροδέλα για κοπή πίτσας. Τοποθετήστε τις τυρόπιτες στη λαμαρίνα του φούρνου και ψήστε στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά. Χαμηλώστε το φούρνο στους 180 βαθμούς. και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά περίπου, ή μέχρι να ροδίσουν και φουσκώσουν τα τυροπιτάκια. Σερβίρετε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.