Logo
Menu 

Πίτα Καισσαρείας (παστουρμαδόπιτα)

Η Πίτα Καισσαρίας (παστουρμαδόπιτα) είναι πολύ νόστιμη και πικάντικη πίτα, που γίνεται στο άψε σβήσε!! Μια ανατολίτικη νοστιμιά που θα σας ενθουσιάσει.
Πίτα Καισσαρείας (παστουρμαδόπιτα)
 
Υλικά Συνταγής
6 φύλλα κρούστας
20 φέτες παστουρμά
2 ντομάτες
μισό κιλό κασέρι
βολυτυρο

Εκτέλεση Συνταγής
Αλείψτε το ταψί με το λιωμένο βούτυρο. Απλώστε τα μισά φύλλα στο ταψί αφού τα αλείψετε και αυτά με το βούτυρο. Απλώστε τις φέτες από κασέρι μέχρι να καλυφθεί το ταψί και από πάνω βάλτε τον παστουρμά, τις ντομάτες σε φέτες και πάλι κασέρι. Τελειώστε με τα υπόλοιπα φύλλα κάνοντας το ίδιο. Ψήστε τη πίτα στο φούρνο για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς και είναι έτοιμη για σερβίρισμα!

Tips: Άμα θέλετε τη πίτα πιο ελαφριά αφαιρέστε το τσιμένι από το παστουρμά.
Μπορείτε να πασπαλίσετε τη πίτα με σουσάμι πριν τη βάλετε στο φούρνο.

Πηγή: http://armenikes-suntages.blogspot.gr

Print Friendly, PDF & Email