Logo
Menu 

Πως Θεραπεύονται οι Πανάδες από το Πρόσωπο και το Σώμα

Πανάδες… Αναμνήσεις του ΚαλοκαιριούΌλοι γνωρίζουμε πως η παρατεταμένη έκθεσή στον ήλιο μπορεί να έχει αρνητικές επιδράσεις στο δέρμα μας – όπως την εμφάνιση πανάδων και κηλίδων, την φωτογήρανση και σε ορισμένες περιπτώσεις εμφάνιση καρκίνου του δέρματος.

Τι είναι οι πανάδες;

Πρόκειται για καφέ κηλίδες πάνω στο δέρμα, οι οποίες εμφανίζονται κυρίως στα σημεία που εκτίθενται συχνότερα στον ήλιο – πρόσωπο, χέρια, ώμοι και ντεκολτέ – λόγω αυξημένης παραγωγής μελανίνης στα σημεία αυτά.

Πανάδες μπορούν να δημιουργηθούν και σε άλλες περιπτώσεις όπως κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, της κλιμακτηρίου και της εμμηνόπαυσης, επειδή τα επίπεδα των ορμονών μεταβάλλονται. Επίσης, τα αντισυλληπτικά και αποτριχωτικές και ξανθυντικές κρέμες μπορεί να ευνοήσουν την εμφάνιση κηλίδων και πανάδων στο δέρμα.

 

 

Αντιμετώπιση
Για οποιαδήποτε αλλοίωση στο δέρμα σου, θα πρέπει να επισκέπτεσαι τον γιατρό σου έτσι ώστε να πάρεις την γνώμη ειδικού και για να σιγουρευτείς ότι όντως πρόκειται για πανάδες και όχι για κάποια άλλη δερματική πάθηση. Δεν μπορείς να θεραπεύσεις κάτι, κάνοντας ικασίες για το τι είναι στην πραγματικότητα.

 

Οι θεραπείες που μπορείς να ακολουθήσεις για να θεραπευτείτε από τις πανάδες είναι:

1. Ειδικές λευκαντικές αλοιφές, συνήθως περιέχουν υδροκινόνη.

2. Οξέα φρούτων (AHA). Η εφαρμογή τους γίνεται από αισθητικούς και δερματολόγους.. Η αισθητικός απλώνει στο πρόσωπο την ειδική αμπούλα με μία μπατονέτα, προσέχοντας την περιοχή των ματιών, και μέσα σε ελάχιστο χρόνο την αφαιρεί. Η θεραπεία γίνεται μόνο τους χειμερινούς μήνες και εννοείται ότι μετά την θεραπεία το αντιηλιακό είναι απαραίτητο για την αποφυγή δυσχρωμιών.

3. Φωτοανάπλαση με laser που γίνεται από δερματολόγο. Η διασικασία διαρκεί ελάχιστα – γύρω στα 10-15′ – και στα σημεία όπου εφαρμόζεται το laser δημιουργείται μικρό έγκαυμα το οποίο επουλώνεται μέσα σε μερικές ημέρες, Το αντηλιακό θα είναι ο μόνιμος «σύντροφός» σου μετά την θεραπεία γιατί χωρίς αυτό το πρόβλημα θα ξαναεμφανιστεί. Επίσης, χορηγούνται αντιβιοτικές αλοιφές.

 

Tip: Για τους λάτρεις των φυσικών καλλυντικών υπάρχει το λεμόνι. Το λεμόνι έχει λευκαντικές ιδιότητες και με την συχνή επάλλειψη θα βοηθήσει στην μείωση των πανάδων. Στύψε τον χυμό ενός λεμονιού και με ένα βαμβάκι ταμπονάρισε τις περιοχές που έχουν πρόβλημα. Συνέχισε την θεραπεία μέχρι να δεις

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email