Logo
Menu 

Nέο προϊόν La Roche Posay για την Παιδική Ατοπική Δερματίτιδα

Η La Roche Posay δίπλα πάντα στη μαμά και στην οικογένεια βελτιώνει τη καθημερινότητα των παιδιών με ατοπική δερματίτιδα με το νέο προϊόν LIPIKAR BAUME AP+ 

 

 

 

Nέο προϊόν  LA ROCHE -POSAY

 

Η φροντίδα του παιδιού από την πρώτη στιγμή που έρχεται στον κόσμο είναι προτεραιότητα για κάθε μητέρα. Γι’αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και σωστή ενημέρωση. Σήμερα, 1 στα 5 παιδιά1 υποφέρει από Ατοπική Δερματίτιδα, ποσοστό που αυξάνεται τα τελευταία χρόνια λόγω του δυτικού τρόπου ζωής και των αλλαγών στο περιβάλλον. Η Ατοπική Δερματίτιδα είναι μια αρκετά συνηθισμένη, χρόνια πάθηση του δέρματος. Εμφανίζεται στην ηλικία περίπου των τριών μηνών, ενώ στην εμφάνιση και διάρκεια της πάθησης συμβάλλουν διάφοροι περιβαλλοντικοί παράγοντες. Μπορεί να διαρκέσει από μερικούς μήνες μέχρι χρόνια, ωστόσο σε λίγες περιπτώσεις επιμένει στην ενήλικη ζωή. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, η ατοπική δερματίτιδα υποχωρεί με τον καιρό και τελικά εξαλείφεται!

Το 85% των περιστατικών συμβαίνει σε ηλικίες κάτω των 5, δηλαδή όταν τα παιδιά είναι ακόμα μικρά2 και αυτό δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα τους. Συνήθως, το 70% των ασθενών έχει οικογενειακό ιστορικό ατοπίας, ρινίτιδας, επιπεφυκίτιδας ή άσθματος3. Τα συμπτώματα στο δέρμα αρχίζουν από ερεθισμό και κοκκινίλες που δημιουργεί αίσθημα κνησμού και ενδέχεται να υπάρξει και φλεγμονή. Η ατοπική δερματίτιδα, όμως εκτός από τις επιπτώσεις στο δέρμα, έχει έντονες ψυχολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις τόσο στα παιδιά όσο και στις οικογένειές τους. Τα παιδιά δεν κοιμούνται καλά το βράδυ, ενώ επηρεάζονται και οι επιδόσεις τους στο σχολείο4.

Μέχρι σήμερα, για την αντιμετώπιση της ατοπικής δερματίτιδας κύριο ρόλο είχε ο προστατευτικός φραγμός του δέρματος. Πρόσφατες κλινικές μελέτες των Δερματολογικών Εργαστηρίων La Roche-Posay απέδειξαν ότι το μικροβίωμα του δέρματος (ποικιλία μικροοργανισμών που ζουν στο δέρμα μας και το εκπαιδεύουν να αλληλεπιδρά με το περιβάλλον) είναι συν-υπεύθυνο για την ατοπία όπως και ο φραγμός. Αν το μικροβίωμα δε βρίσκεται σε ισορροπία, δηλαδή αν δεν υπάρχει ποικιλία οργανισμών σε αριθμό και είδη – ακόμα και αν έχει αποκατασταθεί ο προστατευτικός φραγμός – οι εξάρσεις  έντονης ξηρότητας, οι ερεθισμοί και ο κνησμός θα εμφανίζονται συνέχεια.  

Από την ίδρυσή της, το 1975, αποστολή της La Roche-Posay είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων που πάσχουν από δερματικές παθήσεις. Για την αντιμετώπιση της ατοπίας, παρουσιάζει το νέο LIPIKAR BAUME AP+, μαλακτικό βάλσαμο αναπλήρωσης λιπιδίων κατά των ερεθισμών και κατά του κνησμού. Η σύνθεσή του με Aqua Posae Filiformis, ένα δραστικό συστατικό καλλιεργημένο μέσα στο Ιαματικό Νερό της La Roche-Posay, δρα στο μικροβίωμα και στο φραγμό του δέρματος με αποτέλεσμα να αραιώνει τις εξάρσεις έντονης ξηρότητας και να προσφέρει μόνιμη ανακούφιση.

 

Η La Roche-Posay αναγνωρίζοντας πόσο σημαντική είναι η σωστή ενημέρωση για την αντιμετώπιση της ατοπικής δερματίτιδας, δημιούργησε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποστήριξης που βελτιώνει τη καθημερινότητα των παιδιών και της οικογένειας τους. Οι γονείς, μέσω του INFO ATOPY μιας μοναδικής ψηφιακής πλατφόρμας ενημέρωσης μπορούν να ενημερωθούν για την ατοπία και να βρουν καθημερινές συμβουλές και εκπαιδευτικά video. Παράλληλα, τα παιδιά μέσα από το παιδικό παραμύθι του Λίπι και της Κάρα, δύο αδελφών με ατοπική δερματίτιδα μπορούν να κατανοήσουν την πάθηση τους, ώστε να μη νιώθουν άσχημα, και να αποκτήσουν περισσότερο ενθουσιασμό για να ακολουθήσουν τη καθημερινή φροντίδα του δέρματος τους, κι έτσι να θεραπευτούν πιο γρήγορα.

Print Friendly, PDF & Email