Logo
Menu 

4 Βήματα που θα Απογειώσουν τη Δίαιτα σας

Ποια είναι τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά της επιτυχίας όταν μιλάμε για αδυνάτισμα? Εμείς σας δίνουμε τα 4 βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να απογειώσετε τη δίαιτά σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι πειθαρχία για να πετύχετε το στόχο σας.

4 Βήματα που θα Απογειώσουν τη Δίαιτα σας

1. Μην κάνετε δίαιτα που περιλαμβάνει μόνο μία τροφή ή μόνο μία κατηγορία τροφίμων

Από τη δίαιτα του γκρέιπφρουτ, μέχρι αυτή της λαχανόσουπας ή των ροφημάτων, υπάρχουν πολλά προγράμματα διατροφής που επιβάλλουν να τρώμε κάθε μέρα το ίδιο φαγητό. Οι δίαιτες αυτές στερούν από τον οργανισμό σημαντικά θρεπτικά συστατικά που λαμβάνει από τις ομάδες τροφών τις οποίες αποκλείονται.
ΤIPS για Μαμάδες: Το μυστικό για απώλεια και διατήρηση του ιδανικού βάρους δεν είναι άλλο από ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής, πλούσιο σε λαχανικά, πρωτεΐνη και δημητριακά ολικής άλεσης.

2. Οι δίαιτες που υπόσχονται απώλεια πολλών κιλών σε λίγο χρόνο σπάνια έχουν αποτέλεσμα
Πολλοί άνθρωποι ξεκινούν δίαιτα κάθε λίγο και λιγάκι, εννοώντας ότι μειώνουν δραστικά τις θερμίδες που λαμβάνουν για ένα διάστημα, για να επιστρέψουν αμέσως μετά στις παλιές διατροφικές τους συνήθειες –και συνήθως και στα παλιά τους κιλά. Μακροπρόθεσμα, όταν χάνεις και ξαναπαίρνεις κιλά ξανά και ξανά έχει διαπιστωθεί ότι αυξάνεται η αρτηριακή πίεση, η κακή χοληστερόλη, το σάκχαρο, ενώ αυξάνονται οι πιθανότητες να εμφανιστεί διαβήτης, κατάθλιψη, καρδιοπάθειες και κάποια είδη καρκίνου». Η συνήθεια αυτή επηρεάζει επίσης αρνητικά το ανοσοποιητικό σύστημα.
ΤIPS για Μαμάδες: Για να έχει επιτυχία η προσπάθειά σας, πρέπει να αλλάξετε τη συμπεριφορά και τη στάση σας απέναντι στο φαγητό. Η σωστή διατροφή δεν είναι κάτι που θα «ανεχτείτε» για δυο εβδομάδες, μέχρι να επιστρέψετε στις παλιές σας συνήθειες, αλλά ένας νέος, πιο σωστός και υγιεινός τρόπος ζωής που δεν θα περιλαμβάνει πολλές στερήσεις ώστε να μπορείτε να τον ακολουθήσετε για πάντα.

3. Μην είστε ανυπόμονοι
Συνειδητοποιήστε ότι δεν πρόκειται να χάσετε τα κιλά που σας περισσεύουν σε μια μέρα. Τα πιο αποτελεσματικά προγράμματα διατροφής βασίζονται σε πολύ μικρές αλλαγές στις καθημερινές σας συνήθειες ώστε να μην κουραστείτε γρήγορα. Εάν είστε περισσότερο άνθρωπος του «όλα ή τίποτα», δυστυχώς πολύ σύντομα είναι βέβαιο ότι θα εγκαταλείψετε την προσπάθεια.
Τι να κάνετε: Επιβραβεύετε τον εαυτό σας για κάθε βήμα που κάνει στη σωστή κατεύθυνση, ακόμα κι αν είναι μικρό για να πάρετε κουράγιο και δύναμη για τη συνέχεια. 

4. Προγγραμματισμός!
Ακολουθήστε από σήμερα τις παρακάτω συμβουλές:
– Φτιάξτε μια λίστα με όλα όσα χρειάζεται να αγοράσετε και όταν πάτε στο σούπερ μάρκετ μην πάρετε απολύτως τίποτα που δεν αναγράφεται σ’ αυτήν. Έτσι θα έχετε στο σπίτι τα απαραίτητα για ένα σωστό γεύμα και λιγότερες πιθανότητες να παραγγείλετε απ’ έξω.
– Πάρτε μαζί το φαγητό σας στη δουλειά. Όχι μόνο σας προφυλάσσει από το να φάτε κάτι πρόχειρο, λιπαρό και παχυντικό, όπως π.χ. μια τυρόπιτα, αλλά σας βοηθάει να κάνετε και οικονομία.
– Έχετε πάντα κάποια υγιεινά σνακ στο αυτοκίνητο ή την τσάντα σας για περιπτώσεις «έκτακτης ανάγκης». Αργήσατε να επιστρέψετε από τη δουλειά και πεθαίνετε της πείνας; Αντί να μπείτε στον πειρασμό να κάνετε μια στάση στο κοντινό σας φαστ-φουντ, φάτε μια μπάρα δημητριακών ή μια χούφτα ποπ-κορν χωρίς λάδι που μπορείτε να έχετε ακόμα και στο πιο μικρό τσαντάκι.

Print Friendly, PDF & Email