Logo
Menu 

Τροφές που Ομορφαίνουν

Η ομορφιά δεν εξαρτάται μόνο από τα καλλυντικά, αλλά και από ό,τι περιέχει το πιάτο σας. Μάθετε ποιες είναι οι τροφές που ομορφαίνουν.

Τροφές που Ομορφαίνουν

Αβοκάντο

Είναι γνωστό για την καρδιοπροστατευτική του δράση, ενώ πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες του αποδίδουν και αντικαρκινικές ιδιότητες. Τα οφέλη του αβοκάντο, όμως, δεν σταματούν εδώ. Τα αντιοξειδωτικά και τα βασικά λιπαρά οξέα στα οποία είναι πλούσιο βοηθούν το δέρμα να μένει σφριγηλό και απαλό, μας επισημαίνει η Shari Bilt Bookvar, RD, διατροφολόγος από τη Ν. Υόρκη. Καταναλώνοντάς το βοηθάς την επιδερμίδα σου να αναπληρώσει τα λιπαρά οξέα που βρίσκονται στην προστατευτική στιβάδα του δέρματος και τα οποία προστατεύουν τα κύτταρα που είναι υπεύθυνα για να συγκρατείται η υγρασία στο εσωτερικό, σύμφωνα με την Jessica Wu, MD, βοηθό καθηγητή Δερματολογίας του Πανεπιστημίου Southern California Medical School.

Αμύγδαλα

Περιέχουν πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, βιταμίνη Ε, που είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό, αλλά και μαγνήσιο, που είναι απαραίτητο για την παραγωγή ενέργειας και τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα. Και όχι μόνο. Περιέχουν υψηλά επίπεδα καταλάσης, ενός ενζύμου το οποίο βοηθάει στην αποτροπή της διαδικασίας γκριζαρίσματος των μαλλιών.

Φράουλες

Είναι ευεργετικές σε όσους πάσχουν από ρευματισμούς και χολή (λόγω των βιταμινών), σε όσους έχουν δυσκοιλιότητα (λόγω των φυτικών ινών) και σε όσους έχουν αναιμία και υπέρταση. Οσο για την καλλυντική τους δράση; Οι φράουλες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, απαραίτητη για την παραγωγή κολλαγόνου, και προστατευτική από τη φθορά που προκαλεί στην επιδερμίδα το περιβάλλον.

Print Friendly, PDF & Email