Logo
Menu 

Τα Μικρόβια Παραμονεύουν Παντού!

Τα Μικρόβια Παραμονεύουν Παντού!

Τα μικρόβια παραμονεύουν παντού! Για να προστατευτείτε το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε τις κρυψώνες τους , να τα αντιμετωπίσετε για να ζείτε σε ένα πραγματικά καθαρό και υγιές περιβάλλον. Που λοιπόν μπορεί να κρύβονται τα μικρόβια και πως θα προφυλαχτούμε;
Άπλυτα φρούτα και λαχανικά
Η υγρασία στα σημεία διατήρησης των φρούτων και των λαχανικών σε σούπερ μάρκετ και μανάβικα είναι απαραίτητη για να παραμένουν φρέσκα και δροσερά, ωστόσο αποτελούν και γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη μικροοργανισμών. Γι’ αυτό πριν τα βάλετε στο πιάτο σας φροντίστε να τα πλύνετε καλά.
Η αντλία σαπουνιού στις δημόσιες τουαλέτες
όταν πηγαίνετε στην τουαλέτα χρησιμοποιείτε την αντλία του σαπουνιού αμέσως αφού έχετε αγγίξει μερικά από τα πιο μολυσματικά σημεία της τουαλέτας – την πόρτα, το καζανάκι, τον σύρτη , το κλειδί. Εκ των πραγμάτων λοιπόν, η «αθώα» αντλία του σαπουνιού είναι ίσως το πιο βρώμικο πράγμα που θα αγγίξετε όλη την ημέρα. Καλό είναι να έχετε μαζί σας οινόπνευμα για να σκοτώσει τα μικρόβια.
Τα κουμπιά στο ασανσέρ
Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πόσοι άνθρωποι έβηξαν ή φτερνίστηκαν πάνω στο χέρι τους ή χρησιμοποίησαν ακόμα και την τουαλέτα πριν πατήσουν το κουμπί του ασανσέρ; Αυτό το ίδιο κουμπί που μετά από λίγο θα πατήσετε κι εσείς; Τα μικρόβια εκεί είναι πάρα πολλά για αυτό μην ξεχνάτε να πλένετε συχνά τα χέρια σας και να μη πιάνετε το πρόσωπό σας μετά την επαφή σας με μολυσματικές περιοχές.
Το πληκτρολόγιο του ATM
Είναι ο παράδεισος των μικροβίων. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε το χέρι το οποίο δεν χρησιμοποιείτε συχνά για παράδειγμα αν είστε δεξιόχειρας χρησιμοποιήστε το αριστερό και το αντίστροφο για να πατήσετε τα πλήκτρα.
Τα κουμπιά του φούρνου μικροκυμάτων στο γραφείο
Πολλές εταιρείες παρέχουν στους εργαζομένους τους έναν κοινόχρηστο φούρνο μικροκυμάτων για να ζεσταίνουν το μεσημεριανό τους φαγητό. Αν το ίδιο ισχύει και στην δική σας, προσπαθήστε να απολυμαίνετε τα κουμπιά του ή αν δεν είναι δική σας δουλειά μπορείτε να απευθυνθείτε στην καθαρίστρια του κτιρίου.

 

 

Print Friendly, PDF & Email