Logo
Menu 

Κυτταρίτιδα τέλος σε χρόνο dt

Υπέρηχοι και ραδιοσυχνότητες υπόσχονται να λειάνουν την όψη του φλοιού πορτοκαλιού λίγες μέρες πριν αναχωρήσετε για το αγαπημένο σας νησί.

gia-mamades.gr-photo-mamades-omorfia -kytaritida

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κατά κανόνα γένους θηλυκού, η κυτταρίτιδα εμφανίζεται με τη μορφή φλοιού πορτοκαλιού στην πλειονότητα των γυναικών. Υψηλά επίπεδα οιστρογόνων, κακή μικροκυκλοφορία τοπικά, ανθυγιεινή διατροφή, κάπνισμα, έλλειψη άσκησης και κληρονομική προδιάθεση είναι μερικοί από τους παράγοντες που συντελούν στην εμφάνισή της. Το ευχάριστο είναι πως με μικρές παρεμβάσεις στη διατροφή, την φυσική δραστηριότητα αλλά και με θεραπείες στο ιατρείο του δερματολόγου, μπορούμε να λύσουμε το αισθητικό αυτό πρόβλημα. Ρωτήσαμε τη δερματολόγο δρ. Αμαλία Τσιατούρα, επιστημονική διευθύντρια του τμήματος Δερματολογίας & Laser της κλινικής Cosmetic Derma Medicine και μάθαμε τον τρόπο.

Η θεραπεία στο ιατρείο
Η πιο σύγχρονη μη επεμβατική θεραπεία που χτυπά την κυτταρίτιδα σε πολλά μέτωπα είναι ο συνδυασμός ραδιοσυχνοτήτων και υπερήχων. Όπως επισημαίνει η δερματολόγος δρ. Τσιατούρα «οι ραδιοσυχνότητες χρησιμοποιούν θερμική ενέργεια κάτω από το δέρμα στην περιοχή της κοιλιάς, των μηρών, των μπράτσων και οπουδήποτε αλλού υπάρχει κυτταρίτιδα. Τα ραδιοκύματα κινητοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Με αυτό τον τρόπο το επόμενο διάστημα, κι ενώ οι συνεδρίες έχουν ολοκληρωθεί, η ποιότητα του δέρματος συνεχίζει να βελτιώνεται και να ανακτά την σφριγηλότητά του».

Από την άλλη, οι υπέρηχοι που ενσωματώνει η ίδια συσκευή Cavitation RF σπάζουν ανώδυνα τις μεμβράνες των λιποκυττάρων που έχουν συσσωρευτεί στην περιοχή που παρουσιάζεται κυτταρίτιδα. Σε πολλές περιπτώσεις, τα λιποκύτταρα είναι διογκωμένα δημιουργώντας ακόμα και οίδημα. Μετά την καταστροφή τους, το λίπος αποβάλλεται σταδιακά από το σώμα. Έτσι έχετε και μείωση σε πόντους.

Η διατροφή
Παράλληλα με την θεραπεία Cavitation RF που θα σας προτείνει η γιατρός, είναι σημαντική και η συμβολή της διαιτολόγου-διατροφολόγου. Όπως τονίζει η ειδικός Άννα Κόμπου, συνεργάτης της Cosmetic Derma Medicine, το ημερήσιο μενού πρέπει οπωσδήποτε να εμπλουτιστεί με 3-5 μερίδες σε φρούτα και λαχανικά, με πράσινο τσάι και νερό. Παράλληλα, προσπαθήστε να απέχετε από γλυκά, αλμυρές τροφές, καφέ, τηγανητά. Τέλος, προσπαθήστε να περπατάτε καθημερινά 1 ώρα και ξεκινήστε κάποιο χόμπι που έχει σχέση με σπορ.

Info: Cosmetic Derma Medicine, τηλ.: 210 6980451, www.cosmeticdermamedicine.gr

Δερματολόγος δρ. Αμαλία Τσιατούρα

gia-mamades.gr-photo-mamades-omorfia-kytarritida

Print Friendly, PDF & Email