Logo
Menu 

Αυτοκίνητο, το δεύτερο σπίτι της οικογένειας

Μετά το σπίτι και το χώρο εργασίας, η σειρά είναι τυχαία, το αυτοκίνητο είναι χώρος που περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας, ειδικά αν τυχαίνει η δουλειά μας να είναι μακριά από το σπίτι. Έχετε αναρωτηθεί… Αυτοκίνητο το δεύτερο σπίτι μας

 

Πόσο υγιεινό είναι 

Εκτός και αν είμαστε σε βόλτα στην εξοχή οι διαδρομές με το αυτοκίνητο δεν είναι και το πιο υγιεινό πράγμα.Καυσαέρια,σκόνη μας περιτριγυρίζουν και σίγουρα μπαίνουν και στο αυτοκίνητο. όσο λοιπόν φροντίζουμε για την υγιεινή και καθαριότητα του αυτοκινήτου μας; Για τους εξωτερικούς παράγοντες δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα.Για τους εσωτερικούς όμως μπορούμε να κάνουμε πολλά.

Συχνή Καθαριότητα 

Πρώτα απ΄όλα πρέπει να φροντίζουμε να καθαρίζουμε το αυτοκίνητο μας συχνά όχι μόνο εξωτερικά για να το βλέπουν οι άλλοι, αλλά και εσωτερικά.Άλλωστε έχει τόσες πολλές παγίδες-γωνίες συγκράτησης σκόνης και μικροαντικειμένων ώστε να θέλει αρκετή προσοχή και συχνή καθαριότητα. 

Καθαρά παπούτσια και ρούχα 

Καλό είναι να είμαστε εμείς πρώτα απ΄όλα καθαροί που μπαίνουμε στο αυτοκίνητο. Παπούτσια και ρούχα με λάσπες, σκόνες και άλλα είναι ο πιο συχνός τρόπος για να μεταφέρουμε βρωμιά στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Αυτοκίνητο …κινητό εστιατόριο

Σε κάθε μεγάλη διαδρομή η διάθεση να τσιμπήσουμε κάτι μέσα στο αυτοκίνητο υπάρχει Αυτό βέβαια δεν είναι απαραίτητο για τα παιδιά που μόλις μπουν στο αυτοκίνητο θυμούνται ότι πείνασαν ή δίψασαν. Σ΄αυτές τις περιπτώσεις ας είμαστε όσο πιο προσεκτικοί γίνεται και φυσικά μετά ας καθαρίσουμε προσεκτικά ότι περίσσεψε μέσα στο αυτοκίνητο. 

Υπάρχουν υγιεινά αυτοκίνητα 

Πριν μπούμε εμείς σ΄ένα πρόγραμμα που είναι απαραίτητο για την υγιεινή και την καθαριότητα του αυτοκινήτου καλό είναι να έχουμε φροντίσει να τηρεί και το αυτοκίνητο  κάποιες προδιαγραφές υγιεινής.

Κατά την αγορά ενός αυτοκινήτου οφείλουμε να δίνουμε λίγο μεγαλύτερη προσοχή τόσο στα υλικά από τα οποία έχει φτιαχτεί το εσωτερικό του αυτοκινήτου όσο και στην ποιότητα τους. Υλικά καλής ποιότητας κάνουν το καθάρισμα του αυτοκινήτου πιο εύκολο και προστατεύουν την υγεία των επιβατών. Υπάρχουν καινούργια αυτοκίνητα, που έχουν προδιαγραφές υλικών για εύκολο καθάρισμα  και ταυτόχρονα είναι αντιαλλεργικά για τα παιδιά που έχουν άμεση επαφή, όταν παίζουν ή όταν κοιμούνται, με το εσωτερικό του αυτοκινήτου κάθε φορά που μπαίνουν σε αυτό.

 

Print Friendly, PDF & Email