Logo
Menu 

Έξυπνες Αγορές για το Σπίτι με Κέρδος

Έξυπνες Αγορές...Σημαίνει Κέρδος

Η δύσκολη οικονομικά εποχή που διανύουμε, επιβάλει σε όλους να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αγορές μας και να κάνουμε έξυπνες αγορές. Υπάρχουν μετρικά «μικρά κόλπα» με τα οποία θα εξοικονομήσουμε μερικά λεφτά παραπάνω κάθε μήνα.
Στο Σούπερ μάρκετ
Το σούπερ μάρκετ χαλά από τον μισθό μας περίπου 300-350 ευρώ κάθε μήνα ή σχεδόν 4.000 ευρώ ετησίως. Το 40%-60% αυτού του ποσού θα μπορούσε να μείνει στην τσέπη μας, αν αγοράζαμε προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας.
Επίσης οι ειδικές κάρτες που εκδίδουν μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ αποτελούν συμφέρουσα λύση, αν κάνετε μαζικές αγορές, καθώς κερδίζετε εκπτώσεις με τη λογική των πόντων η άλλων τρόπων.
«Οικονομία στο σούπερ μάρκετ επιτυγχάνεται με την επιλογή των εποχικών λαχανικών και φρούτων έναντι αυτών του θερμοκηπίου. Επίσης όσον αφορά τα τυροκομικά, καλό είναι οι καταναλωτές να προτιμούν τα χύμα και όχι τα συσκευασμένα που είναι αρκετά πιο ακριβά.
Κάντε αγορές με λίστα: Βοηθάει να έχετε μόνο τα απαραίτητα χρήματα για να αγοράσετε τα πράγματα στη λίστα. Έτσι και να θέλετε να ξεφύγετε από τη λίστα δε θα έχετε χρήματα για να το κάνετε.
Ψάξτε και συγκρίνετε τιμές και ποιότητα και επιλέξτε το ακριβότερο μόνο αν η ανώτερη ποιότητα το δικαιολογεί.
Κάποιες φορές προτιμούμε και κατεψυγμένα: Επώνυμα λαχανικά, θαλασσινά που δεν έχουν συντηρητικά και είναι σωστά κατεψυγμένα και διατηρούν σε μεγάλο βαθμό τα θρεπτικά τους συστατικά.
Ρούχα
Εκμεταλλευτείτε τις περιόδους των εκπτώσεων η τις προσφορές των εμπορικών καταστημάτων. Αγοράστε επώνυμα ρούχα και παπούτσια της προηγούμενης σεζόν από τα καταστήματα τύπου outlet και κερδίστε έως 70% σε κάθε αγορά. Τα προηγούμενης σεζόν ρούχα δεν θα μας βγάλουν εκτός μόδας, αλλά θα βοηθήσουν ιδιαίτερα την τσέπη μας.
Χρησιμοποιήστε το Ίντερνετ
Προτιμήστε τις online αγορές για αρκετά είδη όπως τα ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά είδη, βιβλία, CD και DVD, όπου οι τιμές είναι έως 30% μειωμένες. Πολύ συχνά οι μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρικών και κινητής τηλεφωνίας κάνουν σημαντικές εκπτώσεις, όταν οι αγορές γίνονται μέσω διαδικτύου. Τα τελευταία χρόνια και οι μεγάλες αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ προσφέρουν online παραγγελία προϊόντων και δωρεάν παράδοση στο σπίτι μας. Το διαδίκτυο που έχει μπει στην ζωή μας, αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο για κάθε οικογένεια.
Καύσιμα
Τα καύσιμα για την καθημερινή διαδρομή από το σπίτι μέχρι τη δουλειά κοστίζουν τουλάχιστον 80 ευρώ μηνιαίως. Χρησιμοποιήστε όταν σας εξυπηρετεί τα μαζικά μέσα μεταφοράς όπως το ΜΕΤΡΟ ή τα Λεωφορεία. Αν παρ’ όλα αυτά δεν θέλετε να κλειδώσετε το αυτοκίνητό σας, ελέγχετε από πού βάζετε βενζίνη. Οι διαφορές στην τιμή της βενζίνης από πρατήριο σε πρατήριο είναι αρκετά μεγάλες.
Τηλέφωνο
Σταθερά και κινητά τηλέφωνα κοστίζουν 100 ευρώ μηνιαίως σε έναν μέσο οικογενειακό προϋπολογισμό, δηλαδή 1.200 ευρώ τον χρόνο. Τι μπορείτε να κάνετε; Καταργήστε το σταθερό τηλέφωνο, αν έχει πάγιο, και κάντε συμβόλαιο με εταιρεία παροχής ίντερνετ. Με 25 ευρώ το μήνα θα έχετε και δωρεάν χρόνο ομιλίας σε σταθερά και κινητά, και φυσικά πρόσβαση στο διαδίκτυο. Αντικαταστήστε τα περιττά τηλεφωνήματα με e-mails και κάντε αστικές και υπεραστικές κλήσεις μέσω ίντερνετ. Επίσης τώρα πολλές εταιρείες κάνουν οικονομικά πακέτα που συνδυάζουν Ίντερνετ και τηλέφωνο.
ΔΕΗ
Υπολογίστε ότι για κάθε βαθμό μείωσης του θερμοστάτη (τον χειμώνα) ή αύξησης (το καλοκαίρι) του κλιματιστικού εξοικονομείτε 7%-10% ενέργειας και χρημάτων. Επιλέξτε ηλεκτρικές συσκευές με υψηλή ενεργειακή απόδοση και εξοικονομήστε έως και 35 ευρώ το έτος στο κόστος λειτουργίας κάθε συσκευής. Επιλέξτε ηλιακό θερμοσίφωνα μειώνοντας τον λογαριασμό του ηλεκτρικού κατά 25% και συνδέστε τον με το πλυντήριο ρούχων και πιάτων διπλής παροχής, για να κερδίσετε έως 100 ευρώ το χρόνο. Επίσης βάλτε πλυντήριο και ανοίξτε το θερμοσίφωνα τις ώρες που το ρεύμα είναι μειωμένο.
Κυλικείο
Οι εργαζόμενοι που περνούν πολλές ώρες στη δουλειά τους χαλάνε τουλάχιστον 10 ευρώ την ημέρα για τυρόπιτες, καφέδες ή και φαγητό από το κοντινότερο fast food. Το ποσό φαίνεται μικρό, αλλά σε ετήσια βάση ξεπερνά τα 2.600 ευρώ. Κρατήστε τα μισά στην τσέπη, αντικαθιστώντας δύο φορές την εβδομάδα τα σάντουιτς του κυλικείου με φαγητό από το σπίτι. Κάτι αντίστοιχο πρέπει να γίνει και με τα παιδιά. Το φαγητό από την καντίνα, δεν είναι καλύτερο από το σπιτικό σάντουιτς
Θέλετε κι άλλα;
Ζητήστε από την τράπεζά σας να κλειδώσει τον λογαριασμό σας έτσι ώστε να μην επιτρέπονται οι υπεραναλήψεις. Παράλληλα χρησιμοποιείστε μόνο τα ATM της δικής σας τράπεζας για να γλιτώσετε τις χρεώσεις του διατραπεζικού συστήματος.
Διαπραγματευτείτε από την αρχή την ασφάλεια ζωής ή την ασφάλεια αυτοκινήτου σας ή επιλέξτε κάποιο άλλο πιο οικονομικό πακέτο.

Print Friendly, PDF & Email