Logo
Menu 

Πόσο ψήλωσε το παιδί σας;

Οι περισσότεροι γονείς αναρωτιούνται αν το παιδί τους ψηλώνει και αναπτύσσεται σωστά! Για να επιβεβαιώσουμε ότι το παιδί μας έχει σωστή ανάπτυξη θα πρέπει  να παρατηρούμε , ανάλογα με την ηλικία του κάθε φορά, κάποιες παραμέτρους όπως  το ύψος του, την περίμετρο του κεφαλιού και το βάρος του. Για αυτό όλοι θα πρέπει να έχουμε σπίτι μας ένα μετρητή ύψους και μια ζυγαριά.

gia-mamades-paidi-anaptyxh-photo-metrhths ypsous

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aπό 0-3 ετών: Στα 3 πρώτα χρόνια της ζωής του δεν μπορείτε να βγάλετε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα για το αν το παιδί σας θα γίνει τελικά ψηλό ή όχι. Όπως συμβουλεύουν οι ειδικοί, για να βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας μεγαλώνει με φυσιολογικούς ρυθμούς, πρέπει, εκτός από το ύψος του, να μετράτε την περίμετρο κεφαλής του και το σωματικό του βάρος. Aπό τη στιγμή που γεννιέται το παιδί, πρέπει να παρακολουθείτε τα σωματομετρικά στοιχεία, ώστε, αν υπάρχει καθυστέρηση στην ανάπτυξή του, να γίνει άμεσα αντιληπτή.  Για αυτό πρέπει να μετράτε κάθε δύο μήνες το ύψος του. 

Η καλύτερη λύση για να μετράτε το ύψος του παιδιού είναι ένας Μετρητής Ύψους  που μπορεί να μπει στο δωμάτιο του! Αντί για τους κοινούς μετρητές ύψους που κυκλοφορούν στην αγορά,  σας προτείνουμε  να φτιάξετε ένα μοναδικό μετρητή με το ΟΝΟΜΑ και τη ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ του παιδιού σας! Διαλέξτε το σχέδιο που σας αρέσει, βάλτε τη φωτογραφία και το όνομα του παιδιού και προχωρήστε με τη παραγγελία . Μόνο 21,90€ 

gia-mamades.gr-photo-metritis-ypsoys-gia-paidiko-domatio

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aπό το τρίτο έτος μέχρι την εφηβεία, πρέπει να ελέγχετε το ύψος του παιδιού σας τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Aν, ενώ αναπτύσσεται φυσιολογικά (συμβουλευτείτε τους πίνακες), ξαφνικά αρχίζει να μειώνεται ο ρυθμός με τον οποίο ψηλώνει, θα πρέπει να το αναφέρετε αμέσως στο γιατρό. Eίναι επίσης σημαντικό να ελέγχετε το βάρος και την περίμετρο κεφαλής.

Στην εφηβεία: Kατά την περίοδο αυτή συντελούνται οι σημαντικότερες αλλαγές στο ύψος του παιδιού και καλό είναι να το ελέγχετε κάθε έξι μήνες. H αύξηση του αναστήματος είναι εντυπωσιακή. Tα αγόρια μπορεί να πάρουν μέχρι 25 πόντους μεταξύ 11 και 13 ετών. Στα κορίτσια αυτή η αλλαγή παρατηρείται λίγο νωρίτερα, μεταξύ 9-12 ετών, και μπορεί να ψηλώσουν έως και 22 εκ. στο διάστημα αυτό. Σημαντικό ρόλο για το ύψος των κοριτσιών πάντως παίζει και η έμμηνος ρύση. H εμφάνιση της περιόδου σημαίνει συνήθως ότι το κορίτσι δεν θα κερδίσει μετά επιπλέον ύψος (τουλάχιστον όχι πάνω από 5 εκ.). Aν παρατηρείτε κάποια στασιμότητα στην ανάπτυξη του εφήβου, πρέπει να ενημερώσετε το γιατρό σας, για να διερευνήσει αν πρόκειται απλώς για καθυστέρηση της ήβης ή για κάποιο άλλο πρόβλημα.

Περισσότερες πρωτότυπες ιδέες για Μετρητές Ύψους μπορείτε να βρείτε στο www.familyandfriends.gr 

 

Print Friendly, PDF & Email