Logo
Menu 

Σπίτι χωρίς μικρόβια, σπίτι γεμάτο υγεία

Ο χώρος του σπιτιού είναι ο χώρος δράσης κάθε παιδιού. Μάθετε πως μπορούμε να διατηρούμε το σπίτι καθαρό και χωρίς μικρόβια και να εξασφαλίζουμε τη σωστή υγιεινή των παιδιών μας χρησιμοποιώντας τα σωστά προϊόντα.

 

Σπίτι χωρίς μικρόβια, σπίτι γεμάτο υγεία

 

Με άλλον αέρα…

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο καθαρός αέρας είναι το Α και το Ω της καλής υγείας μικρών & μεγάλων. Όσο και αν δεν φαίνεται, οι εσωτερικοί χώροι του σπιτιού μας, μολύνονται εξίσου με τους εξωτερικούς. Σκόνη, μούχλα και βακτήρια και τρίχες κατοικίδιων είναι μόνο λίγα από αυτά που “εισβάλουν”στα δωμάτια μας. Ο μεγάλος εχθρός σας στην χειμωνιάτικη καθαριότητα είναι η υγρασία. Η λύση είναι μία και μοναδική. Καθημερινός αερισμός όλων των χώρων για περισσότερα από 10 λεπτά. Σε μερικές περιπτώσεις, εξίσου αποτελεσματικός μπορεί να είναι και ένας ιονιστής για να έχουν τα παιδιά ένα καθαρό περιβάλλον. 

Ένα μπάνιο την ημέρα τα μικρόβια κάνει πέρα…

Η καθημερινή περιποίηση του σώματος των παιδιών, είναι ότι πρέπει. Ένα ζεστό  μπάνιο κάθε βράδυ, εκτός από χαλάρωση τους προσφέρει και την καθαριότητα, που χρειάζονται. Προτιμάμε μια σειρά μπάνιου με ευχάριστο άρωμα που να χαρίζει στο δέρμα απάλη καθαριότητα και γλυκιά χαλαάρωση με τον πιο φυσικό τρόπο για να κάνει το μπάνιο των παιδιών παιχνίδι και όχι αγγαρεία.

Όλα αρχίζουν και τελειώνουν στην κουζίνα…

Όλες οι τροφές των παιδιών περνούν από την κουζίνα. Από τον πρωινό τους χυμό, μέχρι το δείπνο. Άρα ο χώρος της κουζίνας, απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή για την απομάκρυνση τυχόν μικροβίων. Το καθημερινό καθάρισμα όλων των επιφανειών της κουζίνας καθώς και το σωστό πλύσιμο των σκευών που χρησιμοποιούν μικροί και μεγάλοι, είναι απαραίτητα. Σκεύη που παραμένουν πολλές ώρες άπλυτα μπορούν να αποτελέσουν πηγή μικροβίων. Ένα υγρό πιάτο κατάλληλο για τα σκεύη της κουζίνας που δεν αφήνει κατάλοιπα και εξασφαλίζει φυσικό και ασφαλές πλύσιμο είναι απαραίτητο για μια υγιεινή και καθαρή κουζίνα. Για τα βρεφικά σκεύη πρέπει να χρησιμοποιούνται υγρά πιάτων χαμηλού αφρισμού.

Τα ρούχα κρύβουν παγίδες…

Στα ρούχα τους “μαγνητίζοντα” καθημερινά δεκάδες μικρόβια και μικροοργανισμοί. Έτσι το συχνό τους πλύσιμο, είναι απαραίτητο. Όταν επιστρέφουν στο σπίτι, από τον παιδικό σταθμό αποφεύγουμε να τοποθετούμε τα φορεμένα τους ρούχα πίσω στις ντουλάπες. Η χρήση κατάλληλων απορυπαντικών, θα φέρει επιθυμητά αποτελέσματα. Επιλέγουμε  λοιπόν τα απορρυπαντικά ειδικά μελετημένα για βρεφικά ρούχα, ώστε να αποφεύγονται τυχόν εθισμοί στην επιδερμίδα τους. 

Χέρια ψηλά.. μόνο αν είναι καθαρά

Φανταστείτε  πόσα μικρόβια μαζεύονται στα χέρια από όλα αυτά που αγγίζουν καθημερινά… το συχνό πλύσιμο των χεριών δεν φαίνεται πια τόσο παράλογο. Πριν και μετά το φαγητό, πριν και μετά την τουαλέτα, αλλά και με την επιστροφή των παιδιών στο σπίτι, το πλύσιμο των χεριών  τους είναι αναγκαίο. Έτσι απομακρύνουμε τα μικρόβια που παραμονεύουν διαρκώς. Οπότε σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις φροντίστε να κάνετε εσείς την αρχή δίνοντας το καλό παράδειγμα στα παιδιά.

Print Friendly, PDF & Email