Logo
Menu 

Προστατέψτε τα Παιδιά σας από τα Απρόοπτα του Καλοκαιριού

Η ώρα των διακοπών έφτασε. Όλοι μας θα ξεκουραστούμε , θα διασκεδάσουμε και θα ξεφύγουμε έστω και για λίγες μέρες από την καθημερινότητα. Είμαστε όμως πραγματικά έτοιμοι για τα  διάφορα απρόοπτα του καλοκαιριού που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια των  ημερών αυτών ή μπορεί να μπλέξουμε σε περιπέτειες.

Προστατέψτε τα Παιδιά σας από τα Απρόοπτα του Καλοκαιριού

Οι Απρόσκλητοι Επισκέπτες

Δυστυχώς το καλοκαίρι δεχόμαστε και κάποιες ενοχλητικές επισκέψεις που θα πρέπει να ξέρουμε να τις αντιμετωπίσουμε.

Τσούχτρες: Αν σας τσιμπήσει τσούχτρα , πλύντε το σημείο με ξύδι , οινόπνευμα ή μαγειρική σόδα με νερό.

Κουνούπια: Η καλύτερη λύση είναι η χρήση εντομοαπωθητικών . Αν δεν προλάβετε το τσίμπημα , χρησιμοποιήστε κάποια ειδικά αλοιφή για τη φαγούρα που θα βρείτε στο φαρμακείο.

Σφήκες ή Μέλισσες: Ξύστε το σημείο με μια πιστωτική κάρτα για να βγει το κεντρί, πλύντε την πληγή με καθαρό νερό και σαπούνι.

Οι μικροτραυματισμοί του Καλοκαιριού:

Το καλοκαίρι είναι για όλους εποχή ξεκούρασης , της ξεγνοιασιάς, της διασκέδασης και του παιχνιδιού. Για μερικούς όμως μπορεί όμως να κρύβει και κάποιες δυσάρεστες εκπλήξεις , κάποιους μικροτραυματισμούς… οι οποίοι δεν πρέπει να μας τρομάζουν , αν είμαστε πραγματικά έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε εύκολα., γρήγορα και με το σωστό τρόπο. Έτσι δεν θα χάσουμε στιγμή από τις καλοκαιρινές μας διακοπές.

Στραμπούληγμα : Συμβαίνει σε όλους μας … δεν μπορούμε κάτι για να το αποφύγουμε . Μόλις στραμπουλήξουμε το πόδι μας η καλύτερη λύση είναι να τοποθετήσουμε λίγο πάγο πάνω στο σημείο για να ανακουφιστεί.

Ηλιακό Έγκαυμα: Έχει τύχει σε όλους μας να ξεχαστούμε στον ήλιο χωρίς την προστασία κάποιου αντηλιακού.και να υποφέρουμε από κάποιο μικρό ή μεγαλύτερο έγκαυμα. Πόνος, πρήξιμο, έντονη φαγούρα και κοκκίνισμα είναι μερικά από τα συμπτώματα του εγκαύματος. Αν φανούμε απρόσεκτοι υπάρχουν λύσεις και φέτος:

  •  Κάντε ένα δροσερό μπάνιο (όχι κρύο)
  • Χρησιμοποιήστε αλοιφή με καταπραυντική δράση , θα ανακουφίσει άμεσα τον πόνο και τα ενοχλητικά συμπτώματα  , θα ενυδατώσει το δέρμα μας, ρυθμίζοντας την υγρασία της ερεθισμένης περιοχής και θα επουλώσει γρηγορότερα.
  • Παραμείνετε σε σκιερό μέρος μέχρι τα εγκαύματα σας να θεραπευτούν.

Πεσίματα & Κοψίματα

Ένα συχνό φαινόμενο του καλοκαιριού είναι να κοπούμε στην παραλία από τυχόν μυτερές πέτρες ή στο σπίτι με το μαχαίρι ενώ καθαρίζουμε το φρούτο μας ή αν πέσουμε και γδαρθούμε καθώς παίζουμε με τους φίλους μας, ο τρόπος αντιμετώπισης είναι ο ίδιος. Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να περιορίσουμε την αιμορραγία, στη συνέχεια να καθαρίσουμε την πληγή , να τοποθετήσουμε πάνω στο τραύμα ένα ειδικό gel  που να μας ανακουφίσει άμεσα από τον πόνο , αλλά και να μας προστατεύει από μολύνσεις και να καύψουμε το τραύμα με μια γάζα.

 

Print Friendly, PDF & Email