Logo
Menu 

Μικροατυχήματα Μέσα & Έξω από το Σπίτι

Ατυχήματα Μέσα & Έξω από το Σπίτι

Μικροατυχήματα μέσα και έξω από το σπίτι. Πόσο σημαντική είναι η πρόληψη και πόσο επικίνδυνη μπορεί να αποδειχθεί η αμέλεια και η άγνοια απέναντι στα ατυχήματα; Οι γονείς πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους και να προφυλάξουν τα παιδιά τους. Γιατί, η πρόληψη σώζει ζωές.

Στατιστικά Στοιχεία

Σε έρευνες που έχουν γίνει από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας μας παρουσιάζουν τις 5 πιο κύριες αιτίες θανάτου από ατυχήματα και τραυματισμούς μέσα και έξω από το σπίτι και εφιστά την προσοχή στους γονείς για το πόσο σημαντικό παράγοντα αποτελεί η πρόληψη και η προνοητικότητα στην υγεία των παιδιών μας.

Αυτοκινητιστικά ατυχήματα:

Είναι υπεύθυνα για τον θάνατο περίπου 260.000 παιδιών το χρόνο ενώ αποτελεί πρώτη αιτία αναπηρίας. Επίσης κάθε χρόνο τραυματίζονται περίπου 10 εκατομμύρια παιδιά από απροσεξία στην οδήγηση.

Πνιγμός:

Περίπου 3 εκατομμύρια παιδιά το χρόνο έχουν τραυματιστεί από πνιγμό εκ των οποίων 175.000 περίπου σκοτώνονται . Όποιος έχει κινδυνέψει από πνιγμό και έχει επιζήσει από αυτήν την οδυνηρή εμπειρία είναι πιθανό να έχει υποστεί εγκεφαλικές βλάβες με σοβαρές συνέπειες στην υγεία αλλά και στη σωστή ανάπτυξη του παιδιού.

Εγκαύματα:

Κάθε χρόνο πεθαίνουν περίπου 100.000 παιδιά από φωτιά. Σε χώρες που είναι υπό ανάπτυξη ή είναι υποανάπτυκτες η συχνότητα είναι 11 φορές μεγαλύτερη από ότι σε χώρες οι οποίες είναι αναπτυγμένες.

Πτώσεις: Μια άλλη αιτία θανάτου είναι οι πτώσεις. Εκατομμύρια παιδιά υφίστανται κάθε χρόνο τραυματισμούς από πτώσεις εκ των οποίων 40.000 σκοτώνονται.

Δηλητηριάσεις: Οι δηλητηριάσεις ευθύνονται για τον θάνατο 45.000 παιδιών κάθε χρόνο και αυτό γιατί δεν υπάρχει άμεση πρόσβαση σε κάποιο νοσοκομείο ή κέντρο δηλητηριάσεων.

 

Print Friendly, PDF & Email