Logo
Menu 

Σεπτέμβριος στο Μουσείο Συναισθημάτων

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου το Μουσείο Συναισθημάτων ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, στη διαδραστική έκθεση «Γεια σου κύριε Φόβε!». Μια έκθεση για τους διαφορετικούς φόβους που νιώθουν τα παιδιά και πώς να ζήσουν μαζί τους καλύτερα! Ο σκοπός της έκθεσης είναι να προσφέρει τη δυνατότητα στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς και στους ενήλικες που τα φροντίζουν να γνωρίσουν, να επεξεργαστούν και να προσεγγίσουν το συναίσθημα του φόβου μέσα από το παιχνίδι με τα εκθέματα! Η διαδραστική έκθεση είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να δώσει την ευκαιρία στους ενήλικες με τα παιδιά που συνοδεύουν να παίξουν, να μοιραστούν και να ψυχαγωγηθούν παρέα, μέσα από το παιχνίδι με τα εκθέματα.

Σεπτέμβριος στο Μουσείο Συναισθημάτων

Ημερομηνίες για το ελεύθερο κοινό: κάθε Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου
Ηλικίες: ενήλικες και παιδιά 4 έως και 12 χρονών
Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 10 π.μ. έως 1 μ.μ.
Είσοδος στην έκθεση: 4 ευρώ

Κάθε Σαββατοκύριακο μετά τη λειτουργία της διαδραστικής έκθεσης του Μουσείου Συναισθημάτων, ξεκινάει στη 1 το μεσημέρι ένα εργαστήρι σχεδιασμένο για ενήλικες και παιδιά μαζί!

Παραμυθοκαμώματα με… Συναισθήματα!

Μπορεί ο θυμός να μας βοηθήσει; Τι θα γίνει αν η χαρά εξαφανιστεί; Έχει δίκιο η αδικία; Πόσο δημιουργική μπορεί να είναι η βαρεμάρα; Ποιος φοβάται το φόβο; Το Μουσείο Συναισθημάτων αναγνωρίζοντας την ανεκτίμητη αξία που έχει το ασφαλές και συμβολικό περιβάλλον του παραμυθιού για τη δημιουργική επεξεργασία του εσωτερικού μας κόσμου, σχεδίασε παραμύθια με στόχο να δώσει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να επεξεργαστούν διαδραστικά, τα συναισθήματα. Έτσι γεννήθηκαν τα Παραμυθοκαμώματα αφιερωμένα κάθε μήνα σε ένα διαφορετικό συναίσθημα. Τα συγκεκριμένα εργαστήρια είναι σχεδιασμένα για να συμμετέχουν μαζί τα παιδιά (5 έως 12 ετών) και οι ενήλικες που τα συνοδεύουν, χαρίζοντας η κάθε ηλικία την πολύτιμη ματιά της στο κάθε εργαστήρι.
Τα Παραμυθοκαμώματα του Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένα σε όλα τα συναισθήματα και μας προσκαλούν μέσα από τη μυθοπλασία και τη διάδραση με το παραμύθι να αναζητήσουμε την αξία και την δύναμη όλων των συναισθημάτων για τη ζωή μας.

Ημερομηνίες: 6, 7, 13, 14, 20, 21, 27 Σεπτεμβρίου
Ηλικίες: ενήλικες και παιδιά 5 – 12 ετών
Ώρα: 1 μ.μ. έως 2 μ.μ.
Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου)

ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Παραμύθια μετά Μουσικής! «Δεν ελαλούσε σαν πουλί, μον’ είχε ανθρώπινη λαλίτσα…»

Ένα εργαστήρι αφήγησης, όπου τα παραμύθια ζωντανεύουν με κιθάρα, τραγούδι, κρουστά όργανα και αυτοσχέδια παιχνίδια, η φαντασία ενεργοποιείται και μικροί μεγάλοι μαζί, έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη μαγεία των παραμυθιών. Παραμύθια με πουλάκια που κελαϊδούν με ανθρώπινη λαλιά, ταξιδεύουν πάνω απ’ τα σύννεφα και πέρα απ’ τον ήλιο, γίνονται μαγικοί βοηθοί μα και φτιάχνουν ολόκληρο τον κόσμο απ’ την αρχή!

Ημερομηνίες: 28 Σεπτεμβρίου
Ηλικίες: 4 έως και 94 χρονών
Ώρα: 1 μ.μ. έως 2 μ.μ.
Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ (στην τιμή του εργαστηρίου προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου 10 π.μ. έως 1 μ.μ.)

Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας
Καρατζά 7, Φιλοπάππου, τηλ.: 210 9218329

Print Friendly, PDF & Email