Logo
Menu 

Πάρκα Δραστηριοτήτων για Παιδιά

Πάρκα για Παιδιά

Η μέρα είναι ηλιόλουστη και φυσικά κανείς δεν θέλει να μείνει σπίτι μια τέτοια μέρα. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, είναι να αξιοποιήσετε το χρόνο σας πηγαίνοντας μια βόλτα με τα παιδιά σας και περνώντας ουσιαστικό χρόνο μαζί τους στα πανέμορφα πάρκα που διαθέτει η Ελλάδα. Πάρτε λοιπόν τα παιδιά σας και δείξτε τους πόσο όμορφα μπορούν να περάσουν χωρίς να χρειάζεται να είναι κλεισμένα μέσα σε έναν υπολογιστή.

Οικολογικό Πάρκο Νέου Ψυχικού:

Στο Νέο Ψυχικό υπάρχει ένα οικολογικό πάρκο που διαμορφώνει κοινωνική συνείδηση. Συγκεντρώστε όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά που έχετε σπίτι σας και πάρτε τα μαζί σας .Εκεί στο πάρκο υπάρχει ένα τρενάκι που λειτουργεί με ανακυκλωμένα προϊόντα. Το μόνο που έχετε είναι να βάλετε μέσα του και εκείνο θα αρχίσει να κινείται μόνο του. Τα παιδιά θα μάθουν την αξία της ανακύκλωσης και θα διασκεδάσετε με τους φίλους σας με έναν πιο οικολογικό τρόπο. Κάντε μια βόλτα στη παιδική χαρά και μην ξεχάσετε να πάρετε τα ποδήλατα σας μαζί και να κάνετε βόλτες στα μονοπάτια του πάρκου..

Πάρκο Σέιχ Σου Θεσσαλονίκη:

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει το γνωστό πάρκο Σέιχ Σου. Ένα πανέμορφο πάρκο που φιλοξενεί άγρια ζώα απ’ όλο τον κόσμο. Όσοι επισκεφτούν το πάρκο θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν βόλτα με τα πόνυ αλλά και να φωτογραφηθούν μαζί τους. Μια εκπαιδευτική βόλτα που θα μείνει αξέχαστη σε όλα τα παιδιά.

Άλσος Σκοπευτηρίου Καισαριανής:

Το Άλσος της Καισαριανής απλώνεται σε ένα χώρο 55 στρεμμάτων. Διαθέτει 2 παιδικές χαρές, οι οποίες πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ασφάλειας για τα παιδιά. Τα δέντρα προσφέρουν μια ανάσα δροσιάς και είναι καταφύγιο πουλιών όπου μπορείτε να απολαύσετε το κελαΐδισμα τους. Στο κέντρο του Άλσους υπάρχει μια πλατεία με σιντριβάνι και φυσικά θερινό κινηματογράφο για αυτούς που λατρεύουν να βλέπουν ταινίες μέσα στη φύση. Μπορείτε επίσης να κάνετε ποδήλατο στα σκιερά μονοπάτια του Άλσους.

Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Ίλιον:

Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» έχει έκταση περίπου 1000 στρεμμάτων. Η είσοδος είναι ελεύθερη μα η ομορφιά του ανεκτίμητη. Μπορείτε να κάνετε ένα περίπατο γύρω από τη λίμνη και να ταΐσετε τις πάπιες αλλά και τα μεγάλα ψάρια, που αν κάποιος είναι αρκετά υπομονετικός θα τα δει να εμφανίζονται από το βάθος της λίμνης. Πάρτε μέρος στις διάφορες δραστηριότητες του πάρκου που έχουν ως στόχο την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Αφήστε τα παιδιά σας να παίξουν στην παιδική χαρά ενώ εσείς ετοιμάζετε ένα όμορφο πικ νικ στα ειδικά τραπεζάκια που διαθέτει το πάρκο κοντά στη λίμνη.

Μια βόλτα στο Πάρκο Αλκαζάρ:

Αν κάποιος βρεθεί στη Λάρισα, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτεί το Πάρκο Αλκαζάρ. Διασκεδάστε με τα παιδιά σας στη παιδική χαρά, παίξτε στη πίστα mini golf και κάντε ποδηλασία στα άνετα μονοπάτια του πάρκου. Επίσης το πάρκο διαθέτει ένα κηποθέατρο το οποίο είναι ανοιχτό προς τους επισκέπτες.

Άλσος Βεΐκου:

Στο Γαλάτσι υπάρχει ένα τεράστιο πάρκο με παιδική χαρά στην οποία τα παιδιά μπορούν να παίξουν, να κάνουν ποδήλατο, να τρέξουν με τα πατίνια τους αλλά και να παίξουν ποδόσφαιρο με τους φίλους τους .

Δημοτικό πάρκο Χολαργού:

Στο δημοτικό πάρκο του Χολαργού μπορείτε να κάνετε μια ρομαντική βόλτα γύρω από τη λίμνη και να ταΐσετε τις πάπιες και με τους παιχνιδιάρικους παπαγάλους που θα συναντήσετε. Το πάρκο διαθέτει παιδική χαρά και χώρο για ποδήλατο αλλά και σκειτ μπορντ όπου τα παιδιά σας μπορούν να διασκεδάσουν με τους φίλους τους.

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο:Πάρκα για Παιδιά

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα, συνδυάζει ψυχαγωγία και εκπαίδευση. Προσφέρει στους επισκέπτες ένα μοναδικό ταξίδι Σε ολόκληρο τον κόσμο, μέσα από σπάνια και διαφορετικά είδη ζωών που διαθέτει. Εκτείνεται σε συνολική έκταση 200 στρεμμάτων, στην οποία τα παιδιά μπορούν να θαυμάσουν αλλά και να μάθουν διάφορες πληροφορίες για τα διάφορα είδη ζώων απ’ όλο τον πλανήτη.

Παιδική Χαρά Πικιώνη:

Μέσα στη καρδιά της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στη Φιλοθέη βρίσκεται ένα πάρκο διαφορετικό απ’ άλλα. Μέσα στο χώρο της παιδικής χαράς έχουν τοποθετηθεί έργα διακεκριμένων καλλιτεχνών, όπως το «ελάφι» του Χρήστου Καπράλου, η αναθηματική στήλη του Ευθυμίου Πανουργιά, ο θαυμάσιος «Αυλητής» του Κώστα Κλουβάτου και η προτομή του αείμνηστου Ζουμπουλίδη. Επίσης διαθέτει Παιδικό Κήπο, ο οποίος χωρίζεται σε δύο επίπεδα. Στο πάνω επίπεδο υπάρχουν όργανα γυμναστικής για τις ηλικίες από 8 και άνω, ενώ το κάτω επίπεδο εξυπηρετεί τις μικρότερες ηλικίες.

Μαρίνα Φλοίσβου:

Ένα γραφικό πάρκο μεγέθους 56.000 τ.μ. δίπλα στη θάλασσα Η μαρίνα διαθέτει θερινό κινηματογράφο για τους λάτρεις του σινεμά. Είναι ένα ιδανικό μέρος για οικογενειακές κυριακάτικες βόλτες, ποδηλασία και φυσικά ένα μέρος όπου μπορεί το παιδί να παίξει και διασκεδάσει με τους φίλους του.

 

Print Friendly, PDF & Email