Logo
Menu 

Αθλητικό Καλοκαίρι ‘14’’ στην Ιόνιος Σχολή

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η ΙΟΝΙΟΣ ΣΧΟΛΗ, σε μία προσπάθεια εποικοδομητικής και δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών στο ξεκίνημα των διακοπών τους, διοργανώνει το Καλοκαιρινό – Αθλητικό της Πρόγραμμα.

Αθλητικό Καλοκαίρι ‘14’’ στην Ιόνιος Σχολή

Το ‘‘Αθλητικό Καλοκαίρι ’14’’, συνδυάζοντας την αγάπη και τη γνώση για το παιδί, επιδιώκει να αποτελέσει μία ξεχωριστή εμπειρία για όλους τους παλιούς και νέους φίλους μας, ηλικίας 4 έως 15 ετών. Οι μαθητές στο πλαίσιο αυτού του Αθλητικού Προγράμματος εντάσσονται σε πέντε κύκλους δραστηριοτήτων, ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντά τους, και συμμετέχουν σε μια σειρά από αθλητικές, διαθεματικές, εικαστικές δραστηριότητες, επισκέψεις και εκδρομές.

 Παιδί & Παιχνίδι

Ο κύκλος δραστηριοτήτων του Παιδικού Προγράμματος έχει ως στόχο τη γνωριμία αλλά και την εξοικείωση των παιδιών, ηλικίας 4 έως 7 ετών, με διάφορα αθλήματα, τη φύση αλλά και το υγρό στοιχείο (πισίνα και θάλασσα). Οι μικροί μας φίλοι μέσα από το Χορό, το Τραγούδι, τα Εικαστικά, το Παραμύθι, το Θεατρικό Παιχνίδι, τις Αθλητικές Δραστηριότητες, την Κολύμβηση, τη Γυμναστική και τη Ρυθμική, τη Yoga, το Tennis, τα Aγγλικά ανακαλύπτουν τον κόσμο της δημιουργίας και της φαντασίας και αποκτούν νέους τρόπους επικοινωνίας και έκφρασης.

 Παιδί & Άθληση

Για τους μαθητές ηλικίας 8 έως 11 ετών, το Πρόγραμμα Αθλητικών Δραστηριοτήτων προσφέρει τη δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν και να συμμετάσχουν σε διαφορετικά αθλήματα (Ξιφασκία, Kολύμβηση, Aqua Aerobic, Water Polo, Basketball, Ποδόσφαιρο, Volleyball, Tennis, Badminton, Ping – Pong, Shotokan Karate και εκδρομές για μπάνιο στη θάλασσα, για Τοξοβολία και Ποδηλασία στην Πάρνηθα κ.ά.) με σκοπό να προάγουν την ομαδικότητα, τη συνεργασία αλλά και την αυτενέργεια.

 Παιδί & Δράση

Για τους μεγαλύτερους φίλους μας, ηλικίας 12 έως 15 ετών, επιδιώκεται ο συνδυασμός του αθλητισμού με την περιπέτεια μέσα από αυτό το Aθλητικό Πρόγραμμα. Η επαφή με τη φύση και τις ομορφιές της, δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να αποκτήσουν νέες εμπειρίες γεμάτες δράση (Ποδήλατο Βουνού, Τοξοβολία, Αναρρίχηση – Καταρρίχηση – Πεζοπορία, Ιππασία, Ποδόσφαιρο 5×5, Windsurfing, Aerobic, Μοντέρνοι & Παραδοσιακοί Χοροί, Ενόργανη & Ρυθμική, Water Polo, Tubes – Banana, Rafting), ενισχύοντας ταυτόχρονα αξίες, όπως η αλληλεγγύη, το ομαδικό πνεύμα και η αυτοπεποίθηση.

 Εξειδικευμένα Αθλήματα

Ειδικό πρόγραμμα άθλησης, που χωρίζεται σε δύο κατηγορίες:

Football Camp

Ποδόσφαιρο 5×5, Κολύμβηση, Εκδρομές για μπάνιο στη θάλασσα, Ποδηλασία, Τοξοβολία, Αναρρίχηση, κ.ά.

Girls’ Activities ειδικά για τις ‘‘μικρές κυρίες’’.

Aerobic, Μοντέρνοι Χοροί, Ενόργανη & Ρυθμική, Κολύμβηση, Εκδρομές για μπάνιο στη θάλασσα, Ποδηλασία, Τοξοβολία, Αναρρίχηση, κ.ά.

Tα παιδιά κάνουν ουσιαστική γνωριμία με δημοφιλή αθλήματα, εξοικειώνονται με τους κανόνες, μαθαίνουν να αγαπούν τον αθλητισμό και τη συστηματική προσπάθεια κι αποκομίζουν σημαντικά οφέλη στη σωματική τους διάπλαση.

 Επιθυμία και στόχος μας είναι οι μαθητές μέσα από τη συμμετοχή τους στο ‘‘Αθλητικό Καλοκαίρι ’14’’ να αντιμετωπίσουν τον αθλητισμό ως ολότητα και να καλλιεργήσουν την αξία της ευγενούς άμιλλας και του “ευ αγωνίζεσθαι”.

 Tο πρόγραμμα ‘‘Αθλητικό Καλοκαίρι ’14’’ υλοποιείται χάρις στην πολύτιμη συμβολή μιας ομάδας εξειδικευμένων κι έμπειρων συνεργατών, στους οποίους οφείλεται η επιτυχία του.

Η ομάδα υλοποίησης του προγράμματος απαρτίζεται από Γυμναστές, Νηπιαγωγούς, Δασκάλες, Δασκάλες Αγγλικών, Εικαστικών και Μουσικής, Ναυαγοσώστες αλλά και τις συνοδούς και τους οδηγούς των σχολικών μας λεωφορείων.

Στις 16 Ιουνίου ξεκινά το ‘‘Αθλητικό Καλοκαίρι ‘14’’ στην ΙΟΝΙΟ ΣΧΟΛΗ.                                                                       Δηλώσετε εγκαίρως τη συμμετοχή σας στο τηλ.: 210 613 6693.

www.ionios.gr

Print Friendly, PDF & Email