Logo
Menu 

Τελικά το Πρωινό είναι Οικογενειακή Υπόθεση;

Η κατανάλωση ενός πλήρους πρωινού είναι απαραίτητη για μας εφοδιάσει με την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε , τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά, για το ξεκίνημα της ημέρα μας . Ωστόσο, φαίνεται πως αρκετοί από εμάς συνηθίζουμε να φεύγουμε από το σπίτι νηστικοί ή χωρίς να έχουμε καταναλώσει ένα πλήρες πρωινό , συνήθεια που αρχίζουν να μιμούνται και τα παιδιά καθώς πολλοί μαθητές φεύγουν το πρωί για το σχολείο χωρίς να έχουν πάρει πρωινό.

Τελικά το Πρωινό είναι Οικογενειακή Υπόθεση;

Γιατί είναι απαραίτητο το πρωινό;

Το πρωινό δεν πρέπει να λείπει από την καθημερινή μας διατροφή μας αφού είναι απαραίτητο για την απόδοσή μας  τόσο στην αρχή όσο και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι γονείς θα πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα στα παιδιά τους και να καταναλώνουν όλοι μαζί πρωινό. Έτσι τα παιδιά τους , αλλά και οι ίδιοι , θα ξεκινούν τη μέρα τους με τις καλύτερες προϋποθέσεις για να ανταπεξέλθουν στις συνεχώς αυξανόμενες υποχρεώσεις τους. Έχετε σκεφτεί πόση ενέργεια χρειάζονται τα παιδιά για να μπορούν συνεχώς να αποδίδουν σε όλες τις δραστηριότητές τους; Παιχνίδι, διάβασμα, σπορ είναι μερικές από τις απαιτητικές δραστηριότητές τους και το πρωινό γεύμα είναι απαραίτητο για να ξεκινήσουν την ημέρα τους με την απαιτούμενη ενέργεια.

Καλημέρα… μ’ ένα πλούσιο πρωινό

Ένας από τους σημαντικό ρόλους του πρωινού γεύματος είναι η ενίσχυση της πνευματικής μας λειτουργίας. Επιστημονικά δεδομένα αποδεικνύουν τη συμβολή του πρωινού γεύματος στην ισορροπημένη διατροφή καθώς και την αναντικατάστατη διατροφική του αξία. Ο οργανισμός μας μετά από 8 ώρες ύπνου έχει εξαντλήσει όλα τα αποθέματα ενέργειας και χρειάζεται άμεσο ανεφοδιασμό.  Η κατανάλωση πρωινού δεν είναι μια χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί μεγάλη προετοιμασία.  Μπορούμε να πάρουμε ένα πρωινό με τρόφιμα τα οποία είναι έτοιμα προς κατανάλωση και αρκούν δέκα λεπτά για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας με την απαραίτητη ενέργεια. Γάλα , φυσικός χυμός, μπισκότα ολικής άλεσης , μπορούν να αποτελέσουν ένα πλήρες πρωινό χωρίς καμιά προετοιμασία.

Τι πρέπει να περιλαμβάνει;

Για ένα ισορροπημένο πρωινό πρέπει να καταναλώνουμε  τρόφιμα από τρεις βασικές ομάδες, οι οποίες είναι α) γαλακτοκομικά, όπως γάλα και γιαούρτι, β) φρούτα ( φρέσκα η αποξηραμένα) ή φυσικό χυμό γ)αμυλούχα τρόφιμα, τα οποία περιέχουν υδατάνθρακες τη βασική πηγή ενέργειας για τον οργανισμό , όπως φρυγανιές, ψωμί, μπισκότα ολικής άλεσης και crackers.

Ένα τέτοιο πρωινό δεν μπορεί παρά να μας δώσει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας.  Δώστε το καλό παράδειγμα στα παιδιά σας αλλά ταυτόχρονα απολαύστε και όμορφες , καθημερινές οικογενειακές στιγμές στο πρωινό σας.

Print Friendly, PDF & Email