Logo
Menu 

Πρωινό, το Απαραίτητο για Όλα τα Παιδιά

Εσείς γνωρίζετε ότι το πρωινό είναι ένα από τα σημαντικότερα γεύματα της ημέρας, τόσο για τους μεγάλους, αλλά και για τα παιδιά που βρίσκονται σε περίοδο ανάπτυξης.

Πρωινό, το Απαραίτητο για Όλα τα Παιδιά

Γιατί είναι απαραίτητο;

Η κατανάλωση ενός πλήρους πρωινού είναι σημαντική για όλη την οικογένεια . Τόσο για τους γονείς , που τους περιμένει μια ημέρα γεμάτη υποχρεώσεις , όσο και για τα παιδιά που ξεκινάει μια ημέρα γεμάτη σχολικές δραστηριότητες. Το πρωινό είναι σημαντικό για να μας εφοδιάσει με την ενέργεια και τα θρεπτικά στοιχεία που χρειαζόμαστε για το ξεκίνημα της ημέρας. Ωστόσο , φαίνεται πως αρκετοί από εμάς συνηθίζουμε να φεύγουμε από το σπίτι νηστικοί ή χωρίς να έχουμε καταναλώσει ένα πλήρες πρωινό , συνήθεια που αρχίζουν να μιμούνται τα παιδιά , καθώς πολλοί μαθητές φεύγουν χωρίς να έχουν πάρει πρωινό. Η τακτική αυτή θα πρέπει να διορθωθεί , καθώς το πρωινό είναι απαραίτητο για την απόδοσή μας τόσο στην αρχή όσο και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσουμε τα παιδιά να υιοθετήσουν σωστές διατροφικές συνήθειες είναι να βλέπουν τους γονείς και να τις υιοθετούν. 

Έναν από τους σημαντικότερους ρόλους του πρωινού γεύματος είναι η ενίσχυση της πνευματικής μας λειτουργίας. Έχοντας μείνει νηστικοί όλο το βράδυ , είναι βασικό αφού ξυπνήσουμε να εφοδιάσουμε τον εγκέφαλό μας με ενέργεια και θρεπτικά συστατικά. έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε ένα καλό πρωινό ξεκίνημα. Οι πιο ευνοημένοι από την κατανάλωση πρωινού είναι άτομα πολυάσχολα, όπως μαθητές, φοιτητές, οι οποίοι έχουν αυξημένες πνευματικές ανάγκες , γεγονός που καθιστά το πρωινό ένα πολύτιμο σύμμαχο για την εργασία, το σχολείο και το διάβασμα. 

Ποιο είναι το σωστό πρωινό για το μαθητή;

Ένα πλήρες πρωινό πρέπει να περιλαμβάνει τρόφιμα και από τις τρεις κατηγορίες τροφίμων.

  • 1 τρόφιμο από την ομάδα γαλακτοκομικών προϊόντων , όπως το γιαούρτι και το γάλα
  • 1 τρόφιμο από την ομάδα φρούτων
  • 1 τρόφιμο από την ομάδα αμυλούχων τροφίμων , όπως τα μπισκότα , φρυγανιές, ψωμί, κράκερ, κριτσίνια
Print Friendly, PDF & Email