Logo
Menu 

Ενέργεια για τα Παιδιά Όλη Μέρα

Σχολείο, παιχνίδι, διάβασμα… κάθε μέρα είναι γεμάτη από δραστηριότητες. Γεμίστε τον οργανισμό σας με όση ενέργεια χρειάζεται για να είστε μέσα σ’όλα!

Ενέργεια για τα Παιδιά Όλη Μέρα

Πόση Ενέργεια χρειαζόμαστε καθημερινά;

Οι καθημερινές μας ανάγκες σε ενέργεια εξαρτώνται από το φύλο , την ηλικία, και τη φυσική μας δραστηριότητα. Η τελευταία μας βοηθά να διατηρούμε το σωστό σωματικό μας βάρος. Καθημερινά έχουμε ανάγκη να παίρνουμε ενέργεια από τα τρόφιμα που καταναλώνουμε για να ανταπεξέλθουμε στις δραστηριότητες της ημέρας. Χρειαζόμαστε 3-5 γεύματα ημερησίως: Το πρωινό , το μεσημεριανό, το βραδινό καθώς και 1-2 ενδιάμεσα μικρογεύματα.

Δυνατό Ξεκίνημα

Επειδή η μέρα μας ξεκινάει νωρίς το πρωί στο σχολείο και τελειώνει αργά το απόγευμα , ένα σωστό πρωινό είναι απαραίτητο για να μας δώσει την ενέργεια που χρειαζόμαστε και να ξεκινήσουμε τη μέρα μας με θετική διάθεση και με όρεξη. Το πρωινό μας πρέπει να περιλαμβάνει όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα στη σωματική και πνευματική μας ανάπτυξη. Αξίζει λοιπόν, να αφιερώνουμε κάθε μέρα 3-5 λεπτά από το χρόνο μας για να φτιάξουμε και να πάρουμε.Το ίδιο ισχύει και για τους γονείς μας. γιατί και αυτοί έχουν ανάγκη από ένα σωστό πρωινό.  Ας το δοκιμάσουμε από αύριο κιόλας. Δεν θα μας καθυστερήσει αρκετά. Πέντε λεπτά είναι αρκετά. 

Η έξυπνη επιλογή

Μια πολύ καλή επιλογή για ένα απολαυστικό , εύκολο, γρήγορο και ισορροπημένο πρωινό μπορεί να περιέχει ένα ποτήρι γάλα και μπισκότα. 

Ενδιάμεσα Γεύματα

Τα ενδιάμεσα γεύματα συνήθως τα αντιμετωπίζουμε πολύ επιπόλαια , είτε αδιαφορώντας για αυτά, είτε τρώγοντας ότι να ναι. Ένα γρήγορο και ταυτόχρονα πλούσιο σε ενέργεια , στο διάλειμμα του σχολείου , ή στο σπίτι μετά το διάβασμα , είναι απαραίτητο για ον οργανισμό μας γιατί θα μας δώσει την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε την ημέρα μας με όρεξη. Σνακ πλούσια σε υδατάνθρακες μας βοηθούν να αποδίδουμε καλύτερα κατά τη διάρκεια μιας έντονης και δημιουργικής ημέρας, κάτι που συμβαίνει συχνά τις σχολικές μέρες. Τα ενδιάμεσα γεύματα βοηθούν στην καλύτερη κατανομή των θερμίδων στην διάρκεια της ημέρας βοηθώντας τον οργανισμό να λειτουργεί σωστά και παραγωγικά.

Print Friendly, PDF & Email