Logo
Menu 

Γιορτινό Κέικ Χιονάνθρωπος

Κέικ Χιονάνθρωπος

Υλικά:

120γρ. Φαρίνα, 100γρ. καρύδα, 1 πρέζα αλάτι, 12 ασπράδια αυγών, 140γρ. ζάχαρη, 1 ½ κ. γλ. μπέικιν πάουντερ, 1 βανίλια, φόρμα σε σχήμα χιονάνθρωπου.

Για το στόλισμα: 100γρ. τριμμένη καρύδα, καραμέλες χρωματιστές, χρωματιστή κορδέλα, πουράκια σοκολάτας ή ξυλάκια κανέλας.

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αφρίσουν, στη συνέχεια προσθέτουμε το 1/3 της ζάχαρης μέχρι να γίνει μια απαλή μαρέγκα. Ρίχνουμε σιγά την υπόλοιπη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να γίνει το μείγμα μια σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε ελαφρά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη Φαρίνα, την άχνη και το αλάτι. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα με το αλεύρι στο άλλο μπολ και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Βουτυρώνουμε  μία φόρμα σε σχήμα χιονάνθρωπου και προσθέτουμε το μείγμα. Το ισιώνουμε με μία σπάτουλα και το ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά. Μόλις ψηθεί το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε. Το πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα, προσθέτουμε καραμέλες για μάτια και μύτη, βάζουμε μια κορδέλα για κασκόλ, ξυλάκια κανέλας ή  πουράκια σοκολάτας για χέρια και το κέικ βανίλιας μεταμορφώθηκε σε έναν πανέμορφο χιονάνθρωπο.

Print Friendly