Logo
Menu 

Συνταγή για τα Μπισκότα Σπανακόπιτας

Φτιάξτε πρωτότυπα μπισκότα σπανακόπιτας με αγνά υλικά!
dioptra suntages

Υλικά Συνταγής για 4 άτομα
150 γραμμάρια σπανάκι, τα πράσινα φύλλα
1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
3 κουταλιές ωμό σουσάμι
60 γραμμάρια γραβιέρα, τριμμένη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 φύλλο σφολιάτας
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής
Ζεματίστε το σπανάκι και στραγγίξτε το καλά. Χτυπήστε στο μπλέντερ το σπανάκι με τον άνηθο, τη γραβιέρα, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Σε ταψί στρώστε  τη σφολιάτα σε λαδόκολλα, προσθέστε το μείγμα και απλώστε το συμμετρικά σε λεπτή στρώση. Βάλτε τα κρεμμυδάκια και το σουσάμι και τυλίξτε τη ζύμη σε ρολό. Αφήστε τη στο ψυγείο 20 λεπτά και κόψτε σε ροδέλες μισού εκατοστού. Στρώστε τες σε ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με κάτω αέρα για 20 λεπτά.

 

b89a41515d34e6cf26569105c3a5f9a3Τα μπισκότα σπανακόπιτας είναι μια υπέροχη συνταγή από το βιβλίο Με…Νου Ελληνικό από τον Ηλία Κάφαλη από τις εκδόσεις Διόπτρα. Το βιβλίο αυτό είναι ένα ταξίδι γεµάτο αναµνήσεις παιδικών και ώριµων χρόνων, γεµάτο αγάπη για ό,τι φρέσκο βγάζει η γη και η θάλασσα. Με νέες τεχνικές της ελληνικής κουζίνας, καινούρια υλικά και εύκολους τρόπους για να ξαναμαγειρέψουμε τα ίδια νόστιµα πιάτα που αγαπάµε, να τα κάνουµε πιο εύκολα, πιο γρήγορα, πιο µυρωδάτα και ακόµα πιο γευστικά.

Αγοράστε το βιβλίο τώρα με 10% έκπτωση από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Print Friendly, PDF & Email