Logo
Menu 

«Χένσελ & Γκρέτελ», στο Θέατρο Κιβωτός από 29/10

Στο Θέατρο ΚΙΒΩΤΟΣ, από την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, η Κάρμεν Ρουγγέρη και οι συνεργάτες της παρουσιάζουν ένα ακόμα μουσικό έργο, βασισμένο στο πασίγνωστο παραμύθι των αδελφών Γκρίμ «ΧΕΝΣΕΛ ΚΑΙ ΓΚΡΕΤΕΛ». Το παραμύθι αυτό μεταμορφώνεται, διασκευάζεται και παρουσιάζεται σαν ένα τρυφερό παραμύθι πλούσιο σε μυνήματα, «μιλάει για την μανία των παιδιών να κοροϊδεύουν», που με την υπόθεση του θα κρατήσει αμοίωτο το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.
1 ΧΕΝΣΕΛ ΚΑΙ ΓΡΚΕΤΕΛ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Τα πολύ παλιά χρόνια τότε που υπήρχαν ακόμη στον κόσμο μάγισσες κακές και νεραΐδες καλές, ζούσαν βαθιά μέσα στο δάσος σ’ ένα φτωχικό μα πολύ χαριτωμένο σπιτάκι ο μικρός Χένσελ και η μικρή Γκρέτελ.

Τα δυο παιδιά ζούσαν με τον πατέρα τους, τον κυρ-Πέτρο τον σκουπά, και την μητέρα τους, την καλή αλλά πολύ φωνακλού γυναίκα του. Οι καημένοι ήταν πολύ φτωχοί. Κάποιες φορές δεν είχαν παρά σκέτη νερόσουπα στο τραπέζι τους για φαγητό και άλλοτε μόνο ένα κανάτι γάλα. Βέβαια τα παιδιά με το παιχνίδι ξεχνούσαν την πείνα τους.

Μια μέρα, εκεί που έπαιζαν μέσα στο σπίτι, έχυσαν κατά λάθος το γάλα που είχε κρατήσει η μαμά μέσα στο φανάρι.
-Τι κάνατε; Χύσατε το γάλα; Τώρα πως θα σας φτιάξω ρυζόγαλο; Είπε κλαίγοντας η μαμά. Ύστερα θυμωμένη φώναξε: ΧΑΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ, δεν θέλω να σας βλέπω.
Τα δυο παιδιά για να την καλοπιάσουν και να απαλύνουν την στεναχώρια της φεύγουν κρυφά να πάνε στο δάσος να μαζέψουν φράουλες.

Εκεί θα συναντήσουν λουλούδια που χορεύουν, πουλιά που τραγουδούν, άλλα παραμυθένια πλάσματα του δάσους, και τέλος ένα νάνο, τον οποίον και θα κοροϊδέψουν κάνοντάς τον να θυμώσει πολύ.
-Θα δείτε τι θα πάθετε! Απειλεί τότε εκείνος και εξαφανίζεται.

Εν τω μεταξύ η ώρα περνάει, το σκοτάδι πέφτει, τα παιδιά χάνουν τον δρόμο και δεν μπορούν πια να γυρίσουν στο σπίτι τους.
Τρεις καλές νεραΐδες αναλαμβάνουν να τα προστατέψουν μέχρι να έρθει το πρωί.

Όταν ξυπνήσουν θα δουν μπροστά τους ένα καραμελόσπιτο. Ο φράχτης του είναι φτιαγμένος από παιδάκια-μπισκότα και ο κήπος του είναι γεμάτος λιχουδιές. Τα παιδιά χαρούμενα κόβουν κομμάτια από το παράξενο αυτό σπίτι και αρχίζουν να τρώνε.

Τότε, ξαφνικά ….ακούγεται μία φωνή. «κρίτσι, κρίτσι, κρίτσι, ποιος τραγανάει το σπίτι;»
Ποια είναι αυτή η φωνή που ακούστηκε; Ποιος είναι μέσα στο σπίτι;

Αυτό και άλλα πολλά θα τα δούμε και θα τα μάθουμε στην σκηνή του Θεάτρου Κιβωτός σε μια παράσταση, γεμάτη χρώματα και φως, με έξυπνους διαλόγους γεμάτους χιούμορ, πλημμυρισμένη από υπέροχες μελωδίες και τραγούδια, με διαλεχτούς ηθοποιούς – τραγουδιστές, χορογραφημένη στην λεπτομέρεια και όπως πάντα, με παραμυθένια σκηνικά και κοστούμια, που είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει τους μικρούς μας θεατές σε ονειρεμένους κόσμους.

Συντελεστές:

ΚΕΙΜΕΝΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ
ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ:ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ
ΚΙΝΗΣΗ-ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΦΩΤΙΣΜΟΙ:ΠΕΤΡΟΣ ΓΑΛΛΙΑΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ-VIDEOART:ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑΣ
ΣΤΙΧΟΙ & ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ:ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ:ΛΑΡΙΣΑ ΕΡΕΜΕΓΙΕΒΑ
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ:ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
ΒΟΗΘΟΣ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΥ:ΕΡΡΙΚΑ ΑΛΑΜΑΝΟΥ
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΥ: ΡΙΑ ΡΑΜΑΤΑ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ:ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΑΝΑΣΑΚΗ

Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητική σειρά):
Αθηνά Δημητρακοπούλου, Ιωαάννης Κοντέλλης, Εστέλλα Κοπάνου, Κωνσταντίνα Λιναρδάτου, Ιουστίνα Μάτσιασεκ, Ίρις-Φιόνα Νικολάου, Νικόλας Παπακωνσταντίνου


Θέατρο Κιβωτός, Πειραιώς 115 τηλ. 2103417000
Έναρξη παραστάσεων: Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017
Παραστάσεις για το κοινό: Κάθε Κυριακή 11:15 & 15:00

Σχολικές παραστάσεις: Καθημερινά 10:00
Για τα σχολεία και τους συλλόγους, διοργανώνονται παραστάσεις τις καθημερινές τα πρωϊνά, κατόπιν συνεννόησης.
Κρατήσεις για σχολεία και συλλόγους:
Δευτέρα – Παρασκευή 08:30-14:30 Τηλ: 210 3417000, 6945373097, 6944273923

Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες με διάλειμμα

Print Friendly, PDF & Email