Logo
Menu 

Ολοκληρώθηκε ο Διαγωνισμός για την παράσταση «Tομ Τιριτόμ και η Πολιτεία που ήταν χωρισμένη στα Δυο»

Ολοκληρώθηκε ο Διαγωνισμός για τις δωρεάν προσκλήσεις για την παιδική θεατρική παράσταση “Ο Τομ Τιριτόμ και η Πολιτεία που ήταν Χωρισμένη στα Δυο” την Κυριακή 20 Νοεμβρίου !

Τα ονόματα των νικητών που κέρδισαν από μια διπλή πρόσκληση είναι 

  • Βάσω Μπίθα 
  • Νατασσα Στρατηγού 
  • Μαρία Κυβέλη 

gia-mamades.gr-photo-theatro gia paidia - tom tiritom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Λίγα Λόγια για το Έργο

To υπέροχο παραμύθι του Χρήστου Μπουλώτη «Ο ΤΟΜ ΤΙΡΙΤΟΜ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΧΩΡΙΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΔΥΟ»  παρουσιάζεται και φέτος για δεύτερη χρονιά  από την Αριστέα Κοντραφούρη και το Νήμα   για λίγες ακόμη παραστάσεις στο θέατρο Βαφείο από τις 20 Νοεμβρίου  στις 12:00 Αγ. Όρους 16 και Κωνσταντινουπόλεως 115 τηλ. 2103425637 ( σταθμός Μετρό Κεραμεικού)
΄ H Αριστέα Κοντραφούρη σε συνεργασία με την ομάδα Το ΝΗΜΑ μετά την γνωστή παράσταση της «Το κορίτσι που ζήτησε μια βελόνα , μια απλή βελόνα» του Χρήστου Μπουλώτη πειραματίστηκε με επιτυχία πάλι σε ένα υπέροχο κείμενο του σημαντικού συγγραφέα παιδικών παραμυθιών.

Το πρώτο μέρος αυτής της πρωτότυπης θεατρικής πρότασης πραγματοποιήθηκε πριν δύο χρόνια .    Σε αυτοτελή εργαστήρια που έγιναν στο χώρο της ομάδας το Νήμα, γονείς και παιδιά βοήθησαν και ενέπνευσαν τη δημιουργό να σκηνοθετήσει τη παράσταση μέσα από θεατρικά παιχνίδια, κατασκευές, δρώμενα   .

Οι κούκλες είναι φτιαγμένες από την Αριστέα Κοντραφούρη με την καθοδήγηση της Εμμανουέλα Καποκάκη χρησιμοποιώντας σακούλες σκουπιδιών .  .

Στη   παράσταση  οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι του παραμυθιού  αλλά και οι άλλοι ήρωες εκτός από τις κούκλες και την ηθοποιό παίζονται κάθε φορά από το κοινό.

Το κοινό δρα καθοριστικά από την αρχή  μέχρι το τέλος της παράστασης ( αν κάποιος νιώθει άβολα δεν συμμετέχει). Μικροί και μεγάλοι χωρίς προετοιμασία γίνονται οι κάτοικοι της Έλκας και της Ζίνης. Διαλύουν τη γέφυρα που ενώνει τις δυο περιοχές, την ξαναχτίζουν. Ψάχνουν στο σκοτεινό δάσος τον Τομ . Το κοινό  παρασυρμένο από τον καταιγιστικό ρυθμό της παράστασης  γεύεται τη μαγεία του θεάτρου και του παιχνιδιού. Η συμμετοχή του διαμορφώνει την εξέλιξη της δράσης, κατά συνέπεια η κάθε παράσταση είναι διαφορετική.

θέατρο Βαφείο
 Αγ. Όρους 16 και Κωνσταντινουπόλεως 115 τηλ. 2103425637 
Κάθε Κυριακή στις 12:00

Print Friendly, PDF & Email