Logo
Menu 

Πως να Διατηρήσω το Βάρος μου στην Εγκυμοσύνη;

Μπορεί να «τρώει για δύο», αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να διπλασιάζεται το βάρος σας με την πρόσληψη της τροφής σας.

Πως να Διατηρήσω το Βάρος μου στην Εγκυμοσύνη;

Η σωστή διατροφή της εγκυμοσύνης μπορεί να είναι δύσκολο να διατηρηθεί όταν έχετε συνεχώς το αίσθημα της πείνας.  Αλλά πολλές υγιεινές τροφές μπορούν να εκπληρώσουν εκείνους τους ενοχλητικούς  πόθους σας και να σας βοηθήσουν να ελέγχετε την αύξηση του σωματικού βάρους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η διατήρηση μιας υγιεινής διατροφής και ξέροντας τι να φάτε και τι δεν πρέπει να τρώτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι σημαντική όχι μόνο για να αποφευχθεί η υπερβολική αύξηση του σωματικού βάρους, αλλά και γιατί ό, τι τρώτε επηρεάζει τη συνολική υγεία του μωρού σας.

Η αύξηση του βάρους κατά την εγκυμοσύνη είναι διαφορετική για κάθε μητέρα, αλλά η βέλτιστη ποσότητα της αύξησης του βάρους για τις γυναίκες που έχουν έναν υγιή δείκτη μάζας σώματος – που ορίζεται ως μεταξύ 18.5 και 24.9 – είναι 25 έως 35 κιλά. Αν μια γυναίκα ξεκινά λιποβαρής, το ποσό του κέρδους θα πρέπει να είναι περισσότερο ενώ αν είναι υπέρβαρη, το ποσό θα πρέπει να είναι μικρότερο.

Μια κοινή παρανόηση σχετικά με την κατανάλωση φαγητού,  πηγάζει από την ιδέα ότι μια έγκυος γυναίκα πρέπει να «τρώει για δύο.» Μια έγκυος γυναίκα δεν πρέπει να διπλασιάσει την πρόσληψη θερμίδων και των τμημάτων του. Οι γυναίκες πρέπει να καταναλώνουν επιπλέον μόνο 200 έως 300 θερμίδες ανά ημέρα – και αυτό είναι μόνο κατά το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο.

Η σωστή αύξηση του βάρους προάγει τη φυσιολογική ανάπτυξη του αναπτυσσόμενου μωρού. Το να είσαι υπέρβαρος ή παχύσαρκος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη κύησης, ενώ τα προβλήματα με την πίεση του αίματος και οι επιπλοκές με την παράδοση μπορεί να προκαλέσουν  πρόωρο τοκετό.

Πώς να ελέγξετε την επιθυμία σας για γλυκό

Η σφοδρή επιθυμία για γλυκό είναι κοινές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, λόγω των αλλαγών των επιπέδων των ορμονών, και η έρευνα δείχνει ότι οι γυναίκες με διαβήτη κύησης έχουν πιο έντονη λαχτάρα.

Η ενσωμάτωση χαμηλής και χωρίς θερμίδες γλυκαντικές ουσίες είναι ασφαλές για να ικανοποιήσει μια έγκυος την επιθυμία της για γλυκό , χωρίς ανεπιθύμητες θερμίδες.

Η FDA έχει θεωρήσει μερικές χαμηλές ή μηδενικές θερμίδες γλυκαντικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων των σουκραλόζη (Splenda), η ασπαρτάμη (Equal), σακχαρίνη (Sweet’N Low), και stevia (Truvia), ασφαλης για τις έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε ένα από αυτά τα γλυκαντικά σε παγωμένο τσάι ή χωρίς ζάχαρη γιαούρτι το οποίο να ολοκληρώνεται με μούρα, το οποίο περιλαμβάνει το ασβέστιο, η βιταμίνη C και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Καφεΐνη

Περίπου 200 mg ή λιγότερο είναι ασφαλές να καταναλώνουμε καθημερινά, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων. Αυτό ισοδυναμεί με 12-ουγγιά αρωματικό καφέ ή τέσσερα δοχεία των αναψυκτικών διαίτης.

Άσκηση

Μια άλλη βασική πτυχή του να παραμείνουν υγιείς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι η άσκηση. Ο στόχος για όλους τους ενήλικες, εάν είναι έγκυος ή όχι, είναι 150 λεπτά την εβδομάδα μέτριας έντασης άσκηση. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι μπορείτε να συνεχίσετε με το ίδιο επίπεδο της δραστηριότητας που κάνατε, πριν μείνετε έγκυος, αλλά πρέπει να δώσετε προσοχή στην αντοχή που έχει το σώμα σας.

Με κάθε κράμπα, ζαλάδα ή ναυτία σηματοδοτεί για μια γυναίκα να επιβραδύνει ή να σταματήσει τη δραστηριότητα.

Θαλασσινά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Μια άλλη παρανόηση είναι ότι οι έγκυες γυναίκες πρέπει να μείνουν μακριά από τα ψάρια και τα θαλασσινά, λόγω του υδραργύρου, ένα μέταλλο των ρύπων που υπάρχουν στα ψάρια. Ωστόσο, θα πρέπει να δείτε τα ψάρια ως ένα «κρίσιμο σημείο» της διατροφής εγκυμοσύνης σας. Τα ψάρια είναι πλούσια σεωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και των ματιών στα βρέφη, βελτιώνει την υγεία της καρδιάς, και, ενδεχομένως, να μειώσει το άγχος και την κατάθλιψη για τις μαμάδες.

Το καλύτερο ψάρι και θαλασσινά για να καταναλώνουμε είναι ο σολομός, γαρίδες, γατόψαρο, μπακαλιάρος και κονσερβοποιημένα ψάρια, όπως ο τόνος και ο σολομός που πιάστηκαν στην άγρια ​​φύση. Οι έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες θα πρέπει να αποφεύγουν τα εξής εξωτικά ψάρια: καρχαρία, ξιφία, σκουμπρί και tilefish, τα οποία συνήθως καταναλώνονται ή διατίθενται στις ΗΠΑ, όπως τα ψάρια τείνουν να περιέχουν μεγαλύτερες ποσότητες υδραργύρου.

Επικίνδυνες τροφές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Τα τρόφιμα που παρουσιάζουν κίνδυνο για τροφιμογενείς ασθένειες, όπως ωμά θαλασσινά, τα λάχανα και ορισμένα γαλακτοκομικά προϊόντα και κρέατα, δεν πρέπει να καταναλώνονται.

Το να τρώτε υγιεινά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, επίσης, βοηθάει στην πιο εύκολη διαδρομή για την απώλεια βάρους μετά τον τοκετό. Η διατήρηση μια σωστής διατροφής δεν πρέπει να σταματήσει μετά τη γέννηση του μωρού σας.

Οι διατροφικές συνήθειες σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά τον τοκετό θέτει το στάδιο για το νέο μωρό και την οικογένεια σας, η δημιουργία υγιών διατροφικών συνηθειών τώρα θα ωφελήσει όλους τους αγαπημένους σας.

Print Friendly, PDF & Email