Logo
Menu 

Γιατί δεν Μπορώ να Μείνω Έγκυος;

Από ακανόνιστη ωορρηξία μέχρι κακή διατροφή μπορεί να  είναι η κύρια αιτία.

Γιατί δεν Μπορώ να Μείνω Έγκυος

Αυτό που ήρθε πρώτο στη λίστα με τις αιτίες της υπογονιμότητας είναι το άγχος .Αν και γνωρίζουμε πολύ περισσότερα για τις κύριες αιτίες της υπογονιμότητας σήμερα από ό, τι κάναμε πριν από 10 χρόνια, είναι ακόμα μια πολύ περίπλοκη ασθένεια. Όμως, χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (ART)- τα ζευγάρια επιδιώκουν τη βοήθεια που χρειάζονται. Σύμφωνα με το CDC, πάνω από το ένα τοις εκατό των βρεφών που γεννήθηκαν στις ΗΠΑ κάθε χρόνο συλλαμβάνονται χρησιμοποιώντας ART.
Σήμερα, σχεδόν επτά εκατομμύρια γυναίκες πάσχουν από στειρότητα και αυτό σημαίνει ότι μία στις οκτώ γυναίκες μόνο στις ΗΠΑ δεν είναι γόνιμες. Η υπογονιμότητα δεν είναι πλέον θέμα ταμπού: είμαστε σε υπερφόρτωση πληροφοριών σχετικά με τις κύριες αιτίες-και πιο αποτελεσματικές θεραπείες, από αυτή την ασθένεια του αναπαραγωγικού συστήματος που επηρεάζει τόσο τις γυναίκες όσο και τους άνδρες εξίσου, αλλά κυρίως εκείνων των γυναικών που βρίσκονται σε προχωρημένη ηλικία. Ωστόσο, δεν υπάρχουν απόλυτα εδώ. «Η υπογονιμότητα είναι ένα πολυ-παραγοντικό πρόβλημα-είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων,» ο Δρ Kaplan εξηγεί. «Είναι σημαντικό για τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και κάθε θεραπεία πρέπει να είναι ξεχωριστή.»
Αν τα ζευγάρια κάτω των 35 ετών που προσπαθούν να συλλάβουν για μια περίοδο 12 μηνών, πρέπει να ζητήσει τη βοήθεια ενός ειδικού γονιμότητας μόλις εντοπίσει το πρόβλημα. » Όταν η γυναίκα είναι άνω των 35 ετών, ο Kaplan την ενθαρρύνει να αναζητήσουν βοήθεια μετά από περίπου έξι μήνες προσπάθειας να συλλάβουν με φυσικό τρόπο, αλλά όσο πιο γρήγορα πάρετε μια διάγνωση, τόσο το καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα.

Print Friendly, PDF & Email