Logo
Menu 

Αβοκάντο και Φολικό Οξύ

Αν νομίζατε ότι τα αβοκάντο ήταν μόνο καλό για ντιπ, ξανασκεφτείτε το. Εμπλουτισμένο με φολικό οξύ και υγιή λιπαρά το αβοκάντο είναι ένα φρούτο θαύμα για τις μέλλουσες μητέρες όσο και τα μωρά.

Αβοκάντο και Φολικό Οξύ

Αβοκάντο για τις Μαμάδες

Τα αβοκάντο περιέχουν περισσότερο φυλλικό οξύ περισσότερο από κάθε άλλο φρούτο, με 45 μικρογραμμάρια ανά μισό φλιτζάνι. Αυτό είναι καλή είδηση, επειδή το φυλλικό οξύ (που ονομάζεται επίσης φολικό οξύ) είναι ένα βασικό προγεννητικό θρεπτικό συστατικό που παράγει και διατηρεί νέα κυττάρα. Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου σας, η πρόσληψή του είναι απαραίτητη, διότι το κεντρικό νευρικό σύστημα του μωρού σας (συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού) κατά το χρόνο αυτό, εξηγεί ο Joseph Hersh, MD, παιδίατρος στο Πανεπιστήμιο του Louisville, στο Κεντάκι, και ένας εκπρόσωπος της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, «το φολικό οξύ έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών.”

Ως εκ τούτου, οι έγκυες γυναίκες  αλλά και οι γυναίκες που προσπαθούν να συλλάβουν συνιστάται να λαμβάνουν 400 μικρογραμμάρια φυλλικού οξέος ημερησίως. Και παρόλο που ο γιατρός σας θα σας συνταγογραφήσει προγεννητικές βιταμίνες που περιέχει το θρεπτικό συστατικό, είναι επίσης μια καλή ιδέα να πάρετε όσο μπορείτε φολικό οξύ από τα τρόφιμα.

Το αβοκάντο είναι το μόνο φρούτο που περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά, το οποίο βοηθά στην προστασία από τις καρδιακές παθήσεις.

Αβοκάντο για τα Μωρά:

Τα μονοακόρεστα λιπαρά είναι επίσης απαραίτητα στη διατροφή των νέων μωρών . Μόλις το μωρό σας είναι σε θέση να τρώει στερεά τρόφιμα,το  αβοκάντο μπορεί να βοηθήσει να λάβει το «καλό» λίπος που χρειάζεται για τη γνωστική και την οπτική του ανάπτυξη. Πλέον, τα αβοκάντο έχουν περισσότερο κάλιο από τις μπανάνες το οποίο βοηθάει στην ενίσχυση του οργανισμού του μωρού σας.

Print Friendly, PDF & Email