Logo
Menu 

Διατροφή & Εγκυμοσύνη, Τι να προσέξετε;

Αν είστε εν αναμονή μέχρι το δεύτερο τρίμηνο για να μοιραστείτε την είδηση ​​της εγκυμοσύνης σας, όπως κάνουν πολλές γυναίκες, είστε αναγκασμένες να κρύψετε όλους τους ιδιόμορφους νέους φόβους για το φαγητό σας έτσι ώστε οι άλλοι να μην ανακαλύψουν  το μυστικό σας.  Τις περισσότερες φορές, όμως, δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεστε . Κάντε μερικές εύκολες αντικαταστάσεις για τις επικίνδυνες τροφές και ακολουθήστε τον παρακάτω οδηγό και όλα θα πάνε καλά.

Διατροφή & Εγκυμοσύνη, Τι να προσέξετε;

Οδηγός για Ασφαλές Μαγείρεμα

Μερικές φορές δεν είναι αυτό που τρώτε, είναι το πώς μπορείτε να το προετοιμάσετε, λέει η Jenny Dean, ένας διαιτολόγος στο Ντένβερ:

Πλύντε καλά τα χέρια σας με σαπούνι και ζεστό τρεχούμενο νερό πριν το φαγητό, μετά τη χρήση της τουαλέτας και μετά την επαφή με ζώα.

Αποθηκεύστε τα ακατέργαστα κρέατα, πουλερικά και θαλασσινά σε αεροστεγή δοχεία και μακριά από άλλα έτοιμα για κατανάλωση τρόφιμα στο ψυγείο σας.

Κατά το μαγείρεμα, κόψτε τα φρούτα και τα λαχανικά πρώτα, πριν αρχίσετε να χειρίζεστε τα ακατέργαστα κρέατα, τα πουλερικά και τα θαλασσινά τελευταία.

Μετά το χειρισμό ωμών κρεάτων, πουλερικών και θαλασσινών, πλύνετε αμέσως μαχαίρια, σανίδες κοπής και χώρους προετοιμασίας τροφίμων με ζεστό νερό και σαπούνι.

Μην μπείτε στον κόπο να ξεπλύνετε ή καθαρό ωμό κρέας, πουλερικά ή ψάρια. Το μόνο που θα  καταφέρετε είναι να εξαπλωθούν τα βακτήρια στο νεροχύτη και  στο πάγκο, έτσι κι αλλιώς  τα βακτήρια θα σκοτωθούν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος.

Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο τροφίμων για να διασφαλίσετε ότι θα μαγειρέψετε επαρκώς πιάτα με αυγά, κρέατα, ψάρια και πουλερικά.

Αποθηκεύστε όλα τα περισσεύματα και τα ευπαθή τρόφιμα στο ψυγείο σε ή κάτω από 40 βαθμούς.

Μην φάτε ότι έχει απομείνει, ή προμαγειρεμένα τρόφιμα 4 ημερών.

Print Friendly