Logo
Menu 

Συνταγή για Βασιλόπιτα απο τα Γλύκα Μαγειρέματα

Τα «Γλύκα Μαγειρέματα» και το KidsFun.gr σας δείχνουν πώς να φτιάξετε μια ξεχωριστή Βασιλόπιτα με απλά υλικά.

  Συνταγή για Βασιλόπιτα απο τα Γλυκά Μαγειρέματα

     ΥΛΙΚΑ

  • 250 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 280 γραμμάρια φρέσκο αγελαδινό γάλα
  • 50 γραμμάρια αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 480 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • λίγο βούτυρο και λίγο αλεύρι για επάλειψη

      

       Υλικά Συνταγής

  • Ζυγίζουμε και μετράμε όλα μας τα υλικά
  • Βάζουμε το αλεύρι, τα μυρωδικά και το baking powder σε ένα μπωλ, ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο νερό και ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα για λίγα λεπτά. Ετσι μπορούμε να τα ξεφλουδίσουμε πολύ εύκολα
  • Πολτοποιούμε τα αμύγδαλα στο multi και τρίβουμε το λεμόνι στον τρίφτη
  • Χτυπάμε στο mixer σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο για 2΄-3΄λεπτά μέχρι ν’ ασπρίσει
  • Πρσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα μας να γίνει αφράτο
  • Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά αφού πρώτα τα έχουμε χτυπήσει σε ένα μπωλάκι με ένα πιρούνι και χαμηλώνουμε την ταχύτητα
  • Ρίχνουμε το γάλα με το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιογενές
  • Βάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπωλ, ρίχνουμε το αλεύρι με τα μυρωδικά λίγο-λίγο κοσκινίζοντας και ανακατεύοντας με τη σπάτουλα σιλικόνης. Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα
  • Τοποθετούμε μέσα στη φόρμα σιλικόνης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45΄λεπτά περίπου Δοκιμάζουμε με το μαχαίρι για να δούμε αν είναι έτοιμη
  • Εάν χρησιμοποιούμε μεταλλική φόρμα πρέπει να την αλείψουμε με λιωμένο βούτυρο και να την πασπαλίσουμε καλά με λίγο αλεύρι
  • Μόλις ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και τοποθετούμε το γούρι της χρονιάς από κάτω

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Εάν θελήσετε να κάνετε τις συνταγές, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Φανή Ματσινοπούλου
210 86 26 606 – 693 24 79 119
e-mail: info@glykamageiremata.gr

 

Print Friendly, PDF & Email